Új köntösben a Libegő környéke

Forrás: MTI

 2018. november 23. 12:16

Megújult a Libegő János-hegyi végállomásának környéke a Normafán: pihenőpark létesült mobil pavilonokkal, valamint az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészén kilátópontot alakítottak ki.

A beruházás célja egy olyan pihenőpark kialakítása volt, amely mind funkciójában, mind letisztult formavilágával alkalmazkodik az erdőhöz, és kiszolgálja a kirándulók igényeit.

A terület központi része a volt parkoló területe. Ott helyeztek el mobil pavilonokat, asztalokat és padokat. A területen illemhely is van. Az egykori Jánoshegyi vendéglő volt teraszrészének alapzatát megerősítették, és ott egy kilátópontot alakítottak ki, amely kerekesszékkel is megközelíthető.

A korábbi aszfaltburkolatot nagy területen cserjékkel, fákkal beültetett zöldfelületek váltották fel. Az ösvényeket stabilizált murva burkolat fedi. A beruházás több mint 130 millió forintból valósult meg.

A Libegő János-hegyi végállomásának megújult környéke a Normafán az átadó napján, 2018. november 22-én

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az átadóünnepségen elhangzott: a Normafa Park fejlesztése folytatódik, jelenleg is folyik a sífutó- és szánkópálya engedélyezési eljárása, s a remények szerint jövő ilyenkor már fogadja a látogatókat.

 

Kapcsolódó cikkek