Új körforgalmat építenek a ferihegyi reptér előtt

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 05. 17:41

A következő néhány hónapban különös körültekintéssel kell megközelíteni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálját, amely előtt új körforgalom kialakítása kezdődött meg – közölte a Budapest Airport.

Az Európai Unió támogatásával épülő körforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé válik a terminál megközelítése.

A 4. sz. főút és a repülőtér 2. Terminálja között, az Aeropark közvetlen szomszédságában épül az új körforgalom. A turbó-körforgalmat kétsávosra alakítják ki, hogy a 2. Terminál növekvő utasforgalmát, illetve az új Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt kiszolgálja.

A munkálatok összesen 1 milliárd forintba (kb. 3 millió euróba) kerülnek, aminek a 85 %-át utólagos támogatással téríti az Európai Unió.

A kivitelezés ütemezését, a munkálatok módját és fázisait többek között a rendőrséggel és a Pest megyei közútkezelővel is egyeztette a repülőtér annak érdekében, hogy az építkezés a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljön, és a lehető legkisebb hatása legyen az autós forgalomra. A munkálatok nagy részét éjszaka végzik majd.

Az új körforgalom munkálatainak nagy részét éjszaka végzik majd

Fotó: bud.hu

„Az autósok türelmét és megértését kérjük a következő hónapokban, hiszen a repülőtér megközelítésénél az építkezés miatt fokozott figyelemre lesz szükség – mondta René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletág Igazgatója. – Biztosak vagyunk benne, hogy a munkálatok eredményeként a repülőtér közúti megközelítése jelentős mértékben javulni fog. A kivitelezővel együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a körforgalmat minél előbb átadhassuk az autósoknak."