Új, korszerű pilótaképző központot épít az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. február 21. 17:08

Megkezdte új, korszerű pilótaképző központjának építését az Emirates. A központban az új Airbus A350-es és Boeing 777X típusok repülés-szimulátorai (FFS) is helyet kapnak majd.

A közel 6000 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2024 márciusára készül el. „Ez a 135 millió dolláros (átszámítva több mint 48 milliárd forintos) beruházás biztosítja, hogy az Emirates az új repülőgépflotta 2024-től kezdődő érkezése előtt megkezdhesse a pilótaképzést.

Az oktatóközpontban a legmodernebb technológiával rendelkező szimulátorokat használjuk majd, hogy pilótáink a legjobb képzésben részesülhessenek. Az energiafogyasztás csökkentése érdekében pedig az épület napenergiát használ majd” – mondta el Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates Airline és az Emirates Group elnök-vezérigazgatója.

Az energiafogyasztás csökkentése érdekében az új oktatóközpont napenergiával fog működni

Fotó: Emirates

Az új épület az Emirates már meglévő dubaji képzési intézményeinek szomszédságában áll majd, közvetlen kapcsolatot teremtve azokkal. A pilótaképzésben részt vevők számára nagy előnyt jelent, hogy a pilótafülke környezetét egyedileg testre szabhatják és konfigurálhatják, ezeket az adatokat pedig már a képzés megkezdése előtt feltölthetik a repülés-szimulátorba. Ennek az innovatív és egyedülálló koncepciónak a célja, hogy lerövidítse a kadétok szimulátorban töltött felkészülési idejét.

Az új központnak köszönhetően a légitársaság évente 54 százalékkal több pilótát képezhet majd. A bővítéssel 17 repülés-szimulátoron évente több mint 130 000 órányi képzést biztosítanak. Az Emirates első Airbus A350-es repülőgépének tervezett átadásával összhangban, a légitársaság legújabb oktatóközpontja 2024. júniusában kezdi meg az A350-es pilóták első csoportjának képzését.

 

Nyílt napok a leendő magyar munkatársak számára

Most újra lehetőség nyílik azok előtt a magyarok előtt, akik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságának csapatához csatlakoznának, hiszen az Emirates nem csak légiutas-kísérő csapatába, de budapesti ügyfélkapcsolati központjába is keresi új munkatársait.

Február 25-én 9 órától Budapesten a Matild Palace-ban (1056 Budapest, Váci u 36.) tart nyílt napot, majd ezt követően pedig február 27-én 9 órától Pécsett, a Corso Hotelben (7626 Pécs, Koller u. 8.).

A nyílt napokon történő részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációhoz, de az érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán.

A jelentkezéshez ezen kívül csupán egy friss fotó és egy angol nyelvű önéletrajz szükséges. A pályázóknak akár a teljes napot a helyszínen kell tölteniük, a kiválasztott jelölteket pedig az esemény napján értesítik majd a további tesztek és interjúk időpontjairól.