Szezonális járatot indít Budapest és Luxembourg között a Luxair

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 15:10

Augusztus 10-én indul a Luxair légitársaság közvetlen Budapest–Luxembourg járata. A szezonális járat menetrendje egyaránt kedvez a rövid városlátogatásoknak és a hosszabb kirándulásoknak.

Augusztus 10-én új légitársaság indít járatot a Liszt Ferenc Nemzetköri Repülőtérről: a Luxair heti két alkalommal, hétfőn és pénteken közlekedik Luxembourgba a nyári szezonban – tájékoztatott a Budapest Aiport.

Az északnyugat-európai ország fővárosa eddig is népszerű úti cél volt: jellemzően az üzleti és családi okból utazók használták ki a meglévő légi összeköttetést. A Luxair új járata azonban a rövidebb városlátogatásra és a hosszabb kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt ideális. A luxembourgi repülőtér elhelyezkedése is igen kedvező: a belváros akár tömegközlekedéssel is mindössze félórás úttal elérhető.

Az óváros és a luxemburgi erődrendszer az UNESCO világörökség része

Fotó: 123rf.com

Az országgal azonos nevet viselő főváros igazi ékszerdoboz: a település az ország déli részén, az Alzette-folyó mentén fekszik, belvárosa gyönyörű épületekkel várja a látogatókat. Az óváros és a luxemburgi erődrendszer az UNESCO világörökség része, a folyópartot pedig – páratlan panorámája miatt – kerékpárral érdemes igazán bejárni.

A Luxair hetente kétszer repül Budapestről Luxembourgba a nyári szezonban

Fotó: Budapest Airport

„Nagy örömünkre szolgál, különösen az elmúlt hónapok eseményei után, hogy ismét új légitársaságot köszönthetünk Budapesten. Járatfejlesztési csapatunk folyamatosan dolgozik azon, hogy az utasok számára rövid időn belül ismét a lehető legszínesebb úticél-kínálatot nyújthassuk” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.