Új londoni bázis és útvonalak a Wizz Airnél

Forrás: turizmus.com

 2017. február 16. 14:00

2017. június 18-án a London Luton repülőtéren a Wizz Air egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 28. bázisát. London Luton több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, és a nyitással a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban.

A bázisnyitás megerősíti a Wizz Air jelenlétét a London Luton repülőtéren, ahol a WIZZ már ma is a második legnagyobb légitársaságként működik, és a repülőtérről üzemeltetett járatok számát 42-re emeli. A bázisindítással 36 közvetlen munkahelyet teremt a légitársaság.

A légitársaság három új útvonalat is nyit 2017 júniusától, mely összekapcsolja London Lutont Tel-Avivval, Pristinával, a koszovói fővárossal és a grúziai Kutaiszivel. Utóbbi az egyetlen közvetlen járat lesz Grúzia és az Egyesült Királyság között. Az új repülőgép szolgálatba helyezésével a WIZZ legnépszerűbb járatai sűrűbben repülnek majd: Szőcsvásárra hetente ötször, Konstancába hetente négyszer, míg Jászvásárra naponta indulnak majd járatok.

Fotó: Wikimedia Commons

2016-ban London Luton második legnagyobb légitársaságaként a WIZZ több mint 5 millió utast szállított. 2017-ben a Wizz Air közel 6,3 millió ülőhelyet biztosít london lutoni járatain, ezzel éves szinten 13%-os növekedést érve el.

A Wizz Air első járata Lutonról Katowicébe indult 2004 májusában. Mára a légitársaság egyesült királyságbeli hálózata 83 útvonalból áll, amely 42 célállomást köt össze az ország 9 repülőterével.

2016-ban a Wizz Air több mint 6,6 millió utast szállított alacsony viteldíjas egyesült királyságbeli járatain, éves szinten 30%-os növekedést érve el és közel 5000 helyi munkahelyet támogatva a kapcsolódó iparágakban. 2017 februárjában a Wizz Air 35 milliomodik utasát köszöntheti egyesült királyságbeli járatain a légitársaság indulása óta.