Kubában új marketingkampánnyal növelnék a turisták számát

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. március 03. 11:20

Kuba intenzív marketinggel szeretné növelni a turisták számát. Magyarországon a Neckermann lesz a kubai turisztikai minisztérium partnere.

Az elmúlt évben jelentősen csökkent a beutazások száma Kubába, a tavalyelőtti 5 millióról 4,3 millióra, amiben jelentős szerepet játszott az amerikai embargó és a Thomas Cook csődje – hallottuk David Lobaina Frometától, a kubai turisztikai minisztérium Közép-Európáért felelős osztályvezetőjétől, a budapesti nagykövetségen rendezett sajtótájékoztatón.

2019-ben 13 ezer honfitársunk látogatott Kubába

Fotó: Pixabay

A turistabeutazások növelésére új marketingpolitikát hirdetett a kubai turisztikai minisztérium. Mint az utazási iroda jelen lévő képviselőjétől megtudtuk:

a Neckermann Magyarország Cégcsoport az idei évben közös marketingkampányt indít a Kubai Köztársaság Turisztikai Minisztériumával, melynek célja Kuba népszerűsítése és ezáltal az utasforgalom növelése.A kampány keretében Kuba a Menedzserek Országos Szövetsége által március 7-én megrendezendő Díjátadó Gálán a Neckermann Magyarországgal karöltve mutatkozik meg, illetve további online és offline megjelenés is várható folytatásként.

 

Kuba legfontosabb küldőpiacai

Amerikából induló chartergépek nem érkezhetnek kubai repülőterekre és szállodahajók nem köthetnek ki a szigetország kikötőiben. Amerikai turisták partra sem szállhatnának Kubába – elvben. Ám a gyakorlatban másképp fest a helyzet: különféle vallási és sportrendezvények keretében, vagy más tematikus turistacsoportokkal mégis sokan érkeznek.

A kanadaiak számítanak a második legfontosabb beutaztatónak. Ami a magyarokat illeti, 2019-ben 13 ezer honfitársunk látogatott Kubába.

A németek, a spanyolok és a lengyelek ugyancsak jelentős számú turistával képviseltetik magukat a beutazók listáján – mondta David Lobaina Frometa, aki kiválóan ismeri a magyar piacot, hiszen annak idején MALÉV-képviselőként dolgozott Budapesten, előtte pedig közlekedésipari mérnökként, még mint Ikarus járműipari szakértő is tevékenykedett.

 

Hiányoznak a kubai charterek

Lobaina emlékeztetett rá, hogy hajdan MALÉV által üzemeltetett charterek indultak hetenként Kubába. Kiemelte: fontosnak tartja, hogy újból induljanak charterjáratok. A légitársaságok közül méltatta a LOT jelentőségét, amelynek kulcsszerepe van a kubai társasutakat illetően is.

Az osztályvezető prezentációjában kitért országa hagyományos értékeire, nemzeti parkjaira, kulturális kincseire és kulináris érdekességeire, majd utalt rá – egyelőre még konkrétumok nélkül – hogy luxusszállodák építéséről tárgyal a kubai turisztikai minisztérium egy nagy nemzetközi szállodalánccal.

Kapcsolódó cikkek