Új mobiltöltő pontok és kortárs művészeti kiállítás a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2022. december 05. 07:23

A korábbinál több lehetőséget kínál elektronikus eszközök töltésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, amely immár magyar kortárs műalkotásoknak is teret ad.

Összesen 11 új töltőállomást helyezett ki a Budapest Airport a repülőtér biztonsági ellenőrzés előtti oldalára. A töltőállomások mindegyike 6 USB-C és 6 USB-A, 3 európai szabványnak megfelelő és 1 Egyesült Királyságbeli szabványnak megfelelő, továbbá 4 indukciós töltőegységgel rendelkezik, ezzel biztosítva, hogy minden utas megtalálja az eszközeinek megfelelő töltési lehetőséget – tudatta reptér üzemeltetője.

11 új töltőállomást helyeztek ki a budapesti repülőtéren

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

Az újonnan telepített állomásokon felül a repülőtér tranzit területén belül továbbra is van lehetőség az eddig megszokott állomásokon az elektronikus egységek töltésére, mint például az A oldali utasmólón az összes utasülésnél, valamint az éttermek területén a bárpultokban is

 

ArtPort – Kortárs művészeti kiállítás Ferihegyen

A Budapest Airport közlése szerint Magyarország kapujaként a magyar művészetnek és kulturális életnek is teret kíván adni, hogy a Magyarországra érkező és innen induló utasok megismerhessék és felfedezhessék a magyar műalkotásokat, művészeti értékeket. Épp ezért a repülőtér-üzemeltető a Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal (KOGART) közösen művészeti kalandozásra invitálja a Budapestről utazókat a B oldali utasmólón, egyedi életérzést kölcsönözve a falak közé: a nyolc festményből álló tárlat 5 önálló, és egy 3 részes műből, áll melynek darabjai egyenként is értelmezhetők. Az utazók találnak a festmények között absztrakt stílusú alkotást, megfigyelhetik az erdő motívum többrétű használatát, de láthatnak impresszionista képeket is.