Új nagysebességű vasútvonal köthet össze négy európai fővárost

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 24. 11:38

Az olasz állami vasúttársaság növelni kívánja a rövid távú repülőjáratok versenyképes alternatíváját, így új nagysebességű vasútvonal jöhet létre Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között.

Az elmúlt évek egyik legjelentősebb európai vasúti változásaként fokozódik a versenyt a magán- és állami vasúttársaságok között a határokon túl, ezzel alternatívát biztosítva a repülésre – írja a Timeout.

Korábban írtunk róla, hogy Spanyolország és Portugália nagysebességű vasúti összeköttetést kaphat, most pedig a Ferroivie dello Stato Italiane (FS), az olasz állami vasúttársaság Brüsszel, Amszterdam, Párizs és Berlin között hozna létre vasúti útvonalat, de már készülnek a tervek Párizs és Barcelona közti vasúti kapcsolat megteremtésére is.

Új vasútvonal kötheti össze Brüsszelt, Amszterdamot, Párizst és Berlint

Fotó: 123rf.com

 

Korábban a vasúttársaság már kiterjesztette néhány nagysebességű járatát Franciaországba és Spanyolországba, de a világjárvány hatásai miatt a fellendülés lassan haladt.

Annak érdekében, hogy új útvonaluk kitűnjön és megkülönböztesse magát a versenytársaktól, például az Eurostartól, az FS azt fontolgatja, hogy a tervezett nagysebességű szolgáltatást egy csipetnyi luxussal egészíti ki.