Új osztályok a LOT-nál

 2014. július 15. 17:55

A lengyel légitársaság év eleje óta számos új szolgáltatást vezetett be és további fejlesztések is várhatóak termékeiben.

A rövid távú járatokon az economy osztály mellett megjelent az economy plus, amely többek közt nagyobb feladott poggyászkeretet, elsőbbségi beszállást és csomagkezelést, valamint térítés ellenében lounge-használatot is engedélyez – mondta el budapesti sajtótájékoztatóján Jiri Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója. Az economy simple tarifa viszont a legolcsóbb jegykategória és a normál turistaosztályhoz képest akár 45 %-os megtakarítást is eredményez, ehhez felárért választhatóak az utas igényeinek megfelelő szolgáltatások, például a feladott poggyász vagy a helyválasztás.

A lengyel piacon már igénybe vehető a repülőjegyhez között biztosítás is, ezt hamarosan további országokra is kiterjesztik, csakúgy, mint a kis- és középvállalkozásoknak szóló business programot.

A LOT-tal repülőknek továbbá lehetőségük van felsőbb osztályba szóló jegyekért licitálni: a LOT Upgrade keretében indulás előtt 72 órával megadhatják azt az extra összeget, amelyet hajlandóak fizetni a magasabb komfortfokozatért és indulás előtt 48 órával a légitársaság értesíti őket, hogy ajánlatukat elfogadták-e?

A LOT interkontinentális business osztályának egyik nagy előnye, hogy egyedülálló módon, 3 darab 32 kilogrammos poggyász feladását engedélyezi, így ideális a költözködők számára is – mondta Elzbieta Borzon, a LOT magyarországi képviselője. Rámutatott arra is: az economy plus (a tengerentúli járatokon premium class) osztályon utazók is bőkezű, kétszer 23 kg-os feladott poggyászkerettel gazdálkodhatnak.

LOT