Új prémium utazási osztályt vezet be a KLM

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 13:27

A Holland Királyi Légitársaság új utazási osztályt alakít ki a szélestörzsű repülőgépek fedélzetén. A business és az Economy között lévő Premium Comfort Class júliustól foglalható elsőként az észak-amerikai járatokon.

A Premium Comfort osztály teljesen új szolgáltatási színvonalat jelent: a kabinban külön részleget alakít ki a KLM, új ülések, étel- és italkínálat várja az utasokat. A repülőgép típusától függően ezen az osztályon 21-28 szék áll majd rendelkezésre, ezek a turista osztályú üléseknél szélesebbek, nagyobb szögben dönthetők hátra, nagyobb lábteret, lábtartót, valamint nagyobb kijelzőket biztosítanak - közölte a légitársaság.

A repülőgépek átalakítását a KLM karbantartó részlege végzi el a schipholi bázison. A széktávolság 38 hüvelyk lesz, az ülések 8 hüvelykkel dönthetők hátra, a monitorok 13,3 coll átmérőjűek. Az üléseknél az USB port mellett 110V-os csatlakozó is elérhető, az utasok zajszűrő fejhallgatót kapnak.

Ezen az osztályon a turistától eltérő kiszolgálás és kínálat várja az utasokat: a hosszútávú járatokon az út hosszától függően egy, vagy két meleg ételt szolgálnak fel, a kínálatban hús, hal és vegetáriánus fogások is szerepelnek, emellett kávé, tea, likőrök és jégkrém is a kínálat részét képezi, az étkezések között az üzleti osztályon népszerű snack-et és koktélt is kérhetnek az utasok.

A Premium Comfort osztály üléseit a Collins Aerospace a KLM szakembereivel együtt tervezte meg, elegáns és kényelmes kialakításuk mellett az ülések könnyebbek is. Ugyanezen koncepció mentén tervezték meg a catering szolgáltatást is: az evőeszközök, tálak könnyű anyagból, polipropilénből készülnek, a kiszolgáláshoz használt legtöbb eszköz újrahasznosítható, vagy újrahasznosított és könnyű műanyagból készült.

klm

A business és az Economy között lévő Premium Comfort Class júliustól foglalható elsőként az észak-amerikai járatokon

Fotó: KLM

A Premium Comfort osztály utasaira rugalmasabb poggyászszabályzat vonatkozik, két feladott és két kézipoggyász lehet az utasnál, emellett a SkyPriority minden előnyét élvezhetik, így az elsőbbségi utasbeszállítást is.

Az első Premium Comfort osztályú járatok július végén indulnak el Észak-Amerika és Európa között, a szolgáltatás a többi célállomás felé fokozatosan válik elérhetővé.

Boet Kreiken, a KLM utasélményért felelős alelnöke azt mondta, széleskörű piackutatás előzte meg a Premium Comfort osztály bevezetését, amely az üzleti és turista osztályú utasok igényeit is ki tudja elégíteni, emellett tovább erősíti a KLM világszínvonalú kínálatát. Fontos tényező még, hogy az új osztály bevezetésével a partner légitársaságok (Delta Air Lines, Virgin Atlantic és Air France) az észak-atlanti járatokon minden terméket minden járaton össze tudnak hangolni és kombinálni.