Új bérlet- és jegytípusokat ajánl az Ausztriába ingázóknak a MÁV

Forrás: turizmus.com

 2023. január 30. 16:31

Változnak a vasúti menetjegyek Ausztriába, a kishatárforgalomban február 1-től. Az eddigi EuroRegió kedvezményeket START Regio kedvezmény néven lehet megváltani.

A Bécs és Győr között közlekedő regionális EURegio és távolsági EuroCity és Railjet express vonatokon érvényes új kedvezménycsalád neve: START Regio Ausztria. A régi EuroRegio ajánlatokhoz képest újdonság, hogy

  • a hetijegy és havibérlet már minden vonatra egységesen érvényes;
  • a hetijegy és havibérlet már gyermekek, és az érintett osztrák városokban tanuló diákok számára is, még kedvezményesebb áron érhetőek el;
  • hetijegy és havi bérlet esetén már a távolsági vonatokra kedvezményes kerékpárjegy is vásárolható;
  • START Regio ajánlatokat kapnak a Klimaticket tulajdonosok is;
  • a menetjegyek és bérletek online is megválthatók.

 

Győr és Bécs között a START Regio AT keretein belül a csak EURegio vonatokon érvényes egyúti normál menetjegy ára 16 euró lesz, míg KlimaTickettel már 6,1 euróért utazhatunk. A kerékpárszállítás díja egységesen 1 euró lesz.

euregio

A MÁV-START február 1-től új régiós ajánlatot vezet be a Bécs és Győr között közlekedő regionális EURegio és távolsági EuroCity és Railjet express vonatokra

Fotó: MÁV

A mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál hetijegy ára 2., illetve 1. osztályon 66,6, illetve 119 euró; KlimaTickettel pedig 28,5 és 42,8 euró. Ez az érvényesség első napját követő hét azonos napját megelőző nap 24 órájáig érvényes. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; a távolsági vonatokon 5 euró/út áron lehetséges.

A mind távolsági, mind regionális vonatokon érvényes normál havijegy ára 2., illetve 1. osztályon 235 és 420 euró, KlimaTickettel pedig 99,9 és 149,8 euró. A kerékpárszállítás díja EURegio vonatok esetén: 1 euró/út vagy kerékpár hetijegy vásárolható 9 euróért; távolsági vonatokon pedig 5 euró/út.

Gyermekek a kedvezményes felnőtt menetdíj felét fizetik mindegyik termékre a SCIC-NRT szerinti életkorhatárok figyelembevételével (6-15 éves korig).