Új repülőjárat Párizs és Sao Paulo között

Forrás: turizmus.com

 2018. július 11. 16:42

Július 5-től beindította Párizs–Sao Paulo (Viracopos repülőtere) közötti közvetlen légi járatát az Aigle Azul (ZI) francia légitársaság.

Az 1946-ban alapított fuvarozó Párizs melletti központja Tremblay-en-France-ban található.

Az Aigle Azul flottája 10 Airbus 320-200/300 gépből áll. Jelenleg 26 városba repül nemzetközi és belföldi útvonalakon fő központjából Orly repülőteréről a következő országokba: Franciaország, Németország, Algéria, Kína, Olaszország, Guinea, Libanon, Mali, Portugália , Oroszország, Szenegál és Svájc – tájékoztatta szerkesztőségünket a Havas Creative Tours magyarországi marketingképviselete.

 

Viracopos 80 km-re fekszik Sao Paulótól és 20 km-re Campinastól. Évi 9 300 000 utasával az ország hatodik legnagyobb repülőtere. 1985-ig Sao Paulo Guarulhos repülőterének megnyitásáig Sao Paulo nemzetközi repülőtereként szolgált. A brazíliai Azul légitársaság, a TAM és a GOL légitársaságok is repülnek Viracoposra.

Az új járat kiváló lehetőséget kínál az utazóknak, mivel Viracoposról szinte minden brazil belföldi célállomás megközelíthető elsőrendű csatlakozási feltételekkel. Párizsból az Air France és a TAM légitársaságok is üzemeltetnek közvetlen járatokat, így Európában  Párizsból repül a legtöbb légi járat Brazíliába.