Új repülőtér Kambodzsának

Forrás: turizmus.com

 2018. február 14. 15:39

1,5 milliárd dolláros projekt keretében készítik elő Phnom Penh, Kambodzsa fővárosa új repülőterének építését a 30 kilométerre fekvő Kandal provinciában.

Az új légikikötő átveszi PP jelenlegi, nemzetközi repülőtere helyét. A kormány ugyan jóváhagyta az új projekt építését, de még tárgyalásokra van szükség a Cambodia Airports-szal, amelynek fő részvényese egy francia cég.

Koncessziójuk alapján 2040-ig üzemeltetik Kambodzsa három, nemzetközi forgalmat bonyolító repülőterét. A Cambodia Airports a közelmúltban 100 millió dollárt invesztált a Phnom Penh-i és Siem Reap-i repülőterek korszerűsítésébe. A két repülőtér fogadó kapacitása megduplázódik és 10 millió utas kezelésére válik alkalmassá.

Angkor, az ősi város

Fotó: turizmus.com

A munkálatok 2019-ben kezdődnek meg 700 hektáros területen, amely a jelenlegi repülőtér területének duplája. Miután a repülőtér építése nem a legvonzóbb befektetés a profitorientált befektetők számára, egy Airport City-t, kereskedelmi központokat és lakóházakat is építenek a repülőtér közvetlen közelében, tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium magyarországi képviselője.