Új, rugalmas viteldíjcsomagok a Qatar Airwaysnél

Forrás: turizmus.com

 2020. november 12. 17:07

Új viteldíjcsomagokat vezet be a Qatar Airways a turista és az üzleti osztályain. A légitársaság célja az egyszerűsített szolgáltatáscsomagokkal, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítson utasainak.

A 6 viteldíjcsomag a következő:

• üzleti (Business) osztály esetén: Classic, Comfort, Elite

• turista (Economy) osztály esetén: Classic, Convenience, Comfort

A Qatar Airways új viteldíjcsomagjai világos, különálló termék- és szolgáltatáscsomagot kínálnak az utasok számára, hogy a vásárlók széles körének különböző igényeit kielégítsék - adta hírül a légitársaság.

Ez azt jelenti, hogy azok, akik turistaosztályon Comfort jegyet foglalnak, ingyenesen választhatnak maguknak ülőhelyet, illetve feladott poggyászuk súlya a korábbi 30 kg helyett 35 kg lehet. Ezen felül ingyenesen és korlátlan alkalommal módosíthatják utazásuk dátumát, valamint a foglalás törlése esetén díjmentes visszatérítésre jogosultak.

A feladható poggyászkeret a Classic esetében 25 kg-ra csökken, a Convenience-nél pedig megmarad a 30 kg súlykeret.

Hatféle tarifacsomagot vezet be a légitársaság

Fotó: Qatar Airways

Az üzleti osztály esetén a Comfort és Elite viteldíjcsomagoknál továbbra is ingyenes és bármikor elvégezhető az ülőhelyválasztás, díjmentes Dohában a reptéri lounge belépés és 40 kg a feladható poggyászkeret.

A bevezetésre került új, alacsonyabb árkategóriájú Classic viteldíj-csomag esetén megmarad a 40 kg poggyászkeret, de a lounge belépés fizetőssé válik, és ülőhelyfoglalás csak a járat indulása előtt 48 órával lehetséges.

Minél magasabb viteldíj-kategóriában foglal az utas, annál nagyobb rugalmasságot élvezhet a jegy módosítása kapcsán és annál több Qmiles pontot kap, amennyiben rendelkezik Privilege Club tagsággal.

A Qatar Airways csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker kiemelte: „Új viteldíjcsaládjaink úgy lettek kialakítva, hogy nagyobb választékot és rugalmasságot kínáljanak utasaink számára, és továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb élményt kínáljuk nekik. Ezekkel az új kategóriákkal az utasok  számára egyértelmű, hogy mit vásárolnak - nincsenek rejtett díjak vagy egyéb költségek."

A Qatar Airways az összes viteldíjcsomag esetén számos kiegészítő terméket és szolgáltatást kínál azoknak, akik repülőjegyüket közvetlenül a légitársaságnál foglalják le. Ide tartozik az akár 40%-os kedvezmény a katari vámmentes (QDF) kiskereskedelmi és élelmiszer-, illetve italüzletekben a Hamad Nemzetközi Repülőtéren (HIA).