Új szabályokkal fékezik meg a túlturizmust az olasz úti célok

Forrás: turizmus.com

 2023. március 15. 16:24

Olaszország népszerű úti céljai a turisták rohamát ellensúlyozó intézkedésekkel készülnek a szezonra.

Olaszországban több népszerű úti célban is hoztak olyan intézkedéseket, amelyek ellensúlyozzák a turisták rohamát – írja a vol.at.

Néhány kisebb szigetre – ilyen pl. Procida és Giglio – nem lehet bevinni a régión kívülről származó motorkerékpárokat és autókat, a turistáknak pedig belépődíjat kell fizetniük érkezéskor.

Szicíliában szintén napirenden van egy olyan rendelet elfogadása, amely július vége és szeptember eleje között, 40 napra kitiltja a látogatók autóit és motorkerékpárjait.

Szardínia néhány strandjára korlátozták a kijutást, a turistáknak egy alkalmazáson keresztül kell előre helyet foglalniuk 6 euró körüli összegért. A közeli Asinara fehér homokos tengerpartján pedig természetvédelmi okokból nem szabad fürdőlepedőt leteríteni a földre, csak gyékényt.

Procida szigetére sem vihetnek be a turisták saját autót vagy motorkerékpárt

Fotó: 123rf.com

Az ország hegyvidéki régióiban, így Dél-Tirolban és Trentinóban is korlátozzák a turisták számát a tavak körül. Ezenkívül az autós forgalom korlátozására és a fenntartható turizmus támogatására is vannak projektek.

Több város is hoz intézkedéseket a túlturizmus ellen. Mint ismert, Velence 3 és 10 euró közötti belépődíj bevezetését tervezi, Firenzében pedig szabályozzák a rövidtávú lakáskiadást a történelmi városközpont és a lakosok védelme érdekében.