Új tarifarendszer a CSA-nál

Forrás: turizmus.com

 2015. február 16. 17:05

2015. február 25-től a CSA egyszerűsíti és egységesíti tarifarendszerét, és még kedvezőbb feltételeket kínál törzsutasai számára mind a szabad poggyászkeret, mind a jóváírt mérföldek tekintetében.

Az új rendszer a korábbi öt helyett három tarifaosztályt különböztet meg – standard, flexi és business. Így az utasok akár saját maguk is változtathatják szegmensenként az árkategóriát, és még a legolcsóbb osztályban is további szolgáltatásokat kapnak.

A másik innováció a módosításokat érinti: a standard jegyet vásárlók az indulás előtt meghatározott ideig 60, azon túl 100 euróért változtathatnak jegyükön, a flexi és business jeggyel rendelkezők mindezt térítésmentesen tehetik meg.

Ezzel párhuzamosan a CSA eltörli a minimum tartózkodási megkötést azon célállomásaira, amelyekre tavaly bevezették az egyirányú tarifákat. Ez a desztinációk 90 százalékát érinti. Továbbá, a cseh légitársaság a csecsemőknek (2 éves korig) 90, a gyerekeknek 12 éves korig 25 százalékos kedvezményt biztosít, még a legolcsóbb tarifaosztályban is.

Változnak a poggyász-szabályok is: a standard jeggyel utazók egy, maximum 8 kilogrammos táskát vihetnek fel a fedélzetre, a flexi utasoknál a súlykorlát 12 kg, a business utasok pedig két, összesen maximum 12 kilogrammos poggyászt vihetnek magukkal a kabinba.

 

Kedvezmény a törzsutasoknak

Az új szabályok értelmében az OK Plus törzsutasprogram tagjai a turistaosztályon egy, maximum 23 kg-os bőröndöt adhatnak fel, és ugyanez vonatkozik mindazokra, akik Barcelonába, Brüsszelbe, Bukarestbe, Frankfurtba, Madridba, Párizsba, Szöulba és Varsóba, valamint az orosz városokba utaznak. A nem törzsutasok a fent felsoroltakon kívüli célállomásokra maximum 15 kg-os poggyászt adhatnak fel térítésmentesen a standard tarifaosztályon.

A flexi utasok a törzsutasprogramban való részvételtől függetlenül két, egyenként maximum 23 kg-os poggyászt adhatnak fel, a business utasoknál a súlyhatár mindkét bőrönd esetében 32 kg. Az OK Plus silver, gold és platinum kártyabirtokosai további poggyászkedvezményeket kapnak.

A törzsutaspontok számítása is módosul. Korábban a legolcsóbb jegyosztályt vásárlók egyáltalán nem kaptak mérföldeket, most számukra a mérföldek 20 százalékát és a szegmens értékének a felét írják jóvá. A flexi tarifában a mérföldek 175 százaléka és a szegmensek másfélszerese, a businessben mindennek a kétszerese számít.