Új terminál Addis Abebában

Forrás: turizmus.com

 2019. február 01. 13:40

Duplán ünnepelt a napokban az etiópiai Addis Abeba Bole Nemzetközi Repülőtér: átadták az új utasterminált, és debütált saját márkájú szállodájuk, az új ultra-modern ötcsillagos Skylight Hotel.

Az új utasterminál 363 millió dollárba került, az új kapacitások révén lehetővé válik a növekvő utasforgalom kényelmesebb, színvonalasabb kiszolgálása. A repülőtér így összességében 22 millió utast képes fogadni, ami Afrikában az egyik legnagyobb.

Az átadón jelen voltak az ország prominens szemyiségei

Fotó: BreakingTravelNews

A terminál több nemzetközi kapuval gyarapodott, új lounge-okat kapott, illetve rengeteg új üzletet és éttermeket kínál. Önkiszolgáló lehetőségeket is kínál a check-innél, a csomagfeladásnál és a boarding során.

A repülőtér 16 ezer négyzetméterrel bővült az 1. terminálhoz, a 86.000 nm-es 2. terminál mellett. Ezenkívül egy 6000 négyzetméteres VIP terminál is épül.

Fotó: businesstraveller.com

Az Ethiopian Airlines a kibővült repülőtérrel szeretne elsődleges csomópontja lenni az Afrika és a világ többi országa közötti légiforgalomnak, az új terminálépület egyúttal a világ egyik legkényelmesebbikeként aposztrofálta.