Új török-specialista tour-operátor a magyar piacon

Forrás: turizmus.com

 2017. november 08. 18:22

A közelmúltban antalyai tanulmányúttal kezdte meg működését a magyar piacon a török hátterű Orex Travel, amely jövőre 2-3 charterjáratot indít hazánkból a török riviérára.

A közelmúltban megkezdte működését hazánkban az Orex Travel. Az iroda már szerepel az utazási vállalkozók közhitelű nyilvántartásában, 20 millió forintos vagyoni biztosítékot igazoltak a 20%-os kategóriában.

A társaság honlapja 8-10 nap múlva élesedik, az első évben Antalya régióba utaztatnak – tudtuk meg a társaság ügyvezető igazgatójától, Murat Kizilsactól.

Murat Kizilsac

Az Orex Travel anyacége az Anex Group, amelynek székhelye Antalyán található. Az anyavállalat évente 2,5 millió turistát utaztat a világ 27 országába. A társaságnak 14 országban működnek irodái és 4000 főt foglalkoztat. A cégnek saját tulajdonú szállodái vannak a török riviérán 3 - 5 illetve prémium 5 csillagos kategóriában.

A csoporthoz tartozik egy légitársaság, az Azur Air, amely 22 repülőgéppel rendelkezik és piacvezető charterlégitársaság Oroszországban, Ukrajnában és Kazahsztánban.

Az Anex Group 2017-ben belépett a német kiutaztató piacra is Anex Travel Germany néven. Az Anex Group tulajdonában lévő Azur Air Germany légitársaság jelenleg 2 Boing 767 géppel kezdi meg az üzemelést. 2018-ban már 5 gépre bővül a flotta.

Az Orex Travel Európa négy országában - Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország - kiutaztató tour-operátorként működik. 2011-ben elsőként a cseh és a szlovák piacon jelentek meg, majd 2014-ben Lengyelország következett.

A társaság magyarországi irodáját Vadócz Péter vezeti. Jelenleg folyik a munkatársak kiválasztása, összesen 6-8 fővel indul az iroda.

Vadócz Péter

 

 

„Az első évben óvatosan tervezünk, elsődleges szempontunk az utaselégedettség” – hangsúlyozta Murat Kizilsac. Terveik szerint Budapestről két járatot indítanak jövő nyáron Antalyára, és esetleg egy harmadikat Debrecenből. A cég 200 hotelt kínál a török tengerparton a legolcsóbbaktól az abszolút luxusig. Az árképzést tekintve tartják magukat ahhoz az elvhez, hogy az előfoglalási ár alá soha nem mennek a last minute-árakkal.

Az Orex Travel a közelmúltban antalyai tanulmányúton látott vendégül 20 hazai viszonteladót, hogy bemutassa szállodai kínálatát. A nyári kínálatban 20 olyan török hotel szerepel, amellyel exkluzív szerződést kötöttek. Magyar nyelvű animációt is terveznek 4 vagy 5 szállodában. A társaság bármelyik érdeklődő viszonteladóval szerződést köt. Aki személyesen akar velük találkozni, ha máskor nem az Utazás kiállításon megtalálja őket.