Új tulajdonos és teljes menedzsmentváltás a NUR Travelnél

Forrás: turizmus.com

 2020. november 10. 15:18

Teljes tulajdonos- és menedzsmentváltás történt a NUR Travelnél. Békefi Veronika és Szvoboda János korábbi tulajdonosok a teljes részesedésüket értékesítették egy hazai tőkebefektetőnek, ezzel párhuzamosan megváltak a cégben betöltött tisztségeiktől.

A Neckermann Magyarország utódja, a cég újjászervezésével létrejött  NUR Travel új ügyvezetője Pap Ákos Zoltán, akinek szakmai munkáját tanácsadóként Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország korábbi ügyvezetője a továbbiakban is támogatja – tájékoztatott a cég közleményében.

 

Reorganizációs működés és digitális átállás jön

A koronavírus következtében összeomló turisztikai piac, a külföldi utazások iránti drámai mértékű keresletcsökkenés és a 2021-es turisztikai szezon bizonytalanságai miatt azonnali reorganizációs intézkedéseket léptetett életbe a NUR Travel azzal a céllal, hogy ezek lehetővé tegyék a több évtizedes, a magyar idegenforgalmi piacon meghatározó szereplő megújulását.

A koronavírus-járvány következtében a kiutaztatás terén kialakult jelentős keresletcsökkenés, illetve a járványügyi védelem miatt, a kormány által elrendelt határellenőrzési intézkedések nyomán 2020-ban az utazásszervezői tevékenység Magyarországon lényegében ellehetetlenült. A jelenlegi helyzet jelentős kihívások elé állítja a piaci szereplőket, így a NUR Travelt is. A 2020/2021-es téli idegenforgalmi szezon gyakorlatilag teljesen megsemmisült, a 2021-es nyár vonatkozásában tervezni lehetetlen, legfeljebb konzervatív becslésekre lehet alapozni – sorolták a nehezítő piaci körülményeket a közleményben.

A bizonytalan üzleti környezet miatt a NUR Travel vezetősége olyan reorganizációs lépésekről döntött, amelyek szándékaik szerint biztosítják a cég megújulását és felkészülését a koronavírus miatt végérvényesen megváltozott utazási piac új kihívásaira, segítenek megőrizni a társaság piacon elfoglalt meghatározó pozícióját.

A NUR Travel alkalmazkodva a járvány miatt felgyorsult digitális átálláshoz, az országos értékesítő hálózatában lévő irodáinak számát 2020 év végéig csökkenti, a jövőben az online értékesítésre helyezi hangsúlyt.

Teljesen megújul az árualap

Ezzel párhuzamosan az utazási iroda a 2020/21-es téli idegenforgalmi szezonra további megrendeléseket nem vesz fel, a következő hónapokban elsődleges feladatának az árualap teljes megújítását tekinti. Tájékoztatásuk szerint az utazási szokások már érezhető változásával összhangban a belföldi turisztikai-, és az autóval elérhető európai úticélok lesznek a megújult árualap pillérei. Az online értékesítésre történő átállás nincs hatással a koronavírus járvány alatt kibocsátott utazási utalványok felhasználhatóságára, azok a NUR Travel 2021 nyári kínálatában szereplő utazásokra változatlan feltételekkel felhasználhatók – írták a közleményben.

Olvassa el a Békefi Veronikával 2020 márciusában készített legutóbbi interjúnkat is, amikor az Év Női Menedzserévé választották azt követően, hogy a Thomas  Cook csődje után nehéz helyzetbe került Neckermann Magyarországot sikerült megmentenie. Ebben a cikkben az akkori átszervezés részleteiről is beszélt.