Új turizmuselméleti tankönyv színesíti a tudásbázis palettáját

Forrás: turizmus.com

 2023. április 17. 11:17

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent Michalkó Gábor „A turizmus esszenciája” című tankönyve.

A kiadvány azoknak a folyamatoknak és jelenségeknek az összefüggéseit kívánja az olvasóközönség elé tárni, amelyek a turizmus másfélszázados fejlődéstörténetében a legújabb szakasz, a totális turizmus kialakulásához vezettek – tájékoztatta lapunkat a szerző.

A terjedelmében, szerkezetében, stílusában, dizájnjában, de leginkább mondanivalójában a hallgatókat megszólítani képes könyv egyrészt elősegíti a közvetíteni óhajtott ismeretek feldolgozását, másrészt képes a tudomány megkedveltetésére.

A kiadvány a felsőoktatás változó időhorizontjához igazítva 12 fejezetben 48 témakört tárgyal, amely egyrészt kiegészíti, megújítja a jelenlegi ismereteket, másrészt lehetőséget teremt arra, hogy a hallgató tevőlegesen részt vegyen a tárgyaltak elmélyültebb feldolgozásában – fogalmazott könyvismertetőjében Michalkó Gábor, aki saját készítésű fényképfelvételeivel teszi élményszerűbbé a mondanivalót.

A szerző a Pannon Egyetem Turizmus Tanszékének professzora és a CSFK Földrajztudományi Intézet tudományos tanácsadója, aki az elmúlt évtizedekben számos tankönyv elkészítésével járult hozzá a turizmuselméleti tudás gazdagításához.