Új ülés a Lufthansa csoport Airbus A320-as flottájában

Forrás: turizmus.com

 2018. április 12. 13:14

2019-től a Lufthansa csoport Airbus A320-as flottájának összes repülőgépéhez a Geven olasz gyártó fogja szállítani az üléseket. Ez az első alkalom, hogy a Lufthansa, a SWISS és az Austrian Airlines egységes üléseket használ.

Az utasok nagyobb hely áll majd a rendelkezésre, ráadásul az utazás a kifutópályára gurulás, valamint a le- és felszállás közben is kényelmesebb lesz. Az üléstámlák dőlésszöge az utazás fenti három szakaszában korábban 12 fok volt, most viszont az ülések támlája a repülőút teljes időtartama alatt 20 fokos szögre van állítva. „Az ülés tervezésénél és kialakításánál utasaink számos visszajelzését is figyelembe vettük, és nagyon örülünk, hogy az új jellemzőknek már a projekt során ilyen pozitív fogadtatásban volt részük” – mondta Paul Estoppey, a Lufthansa Group Hub Airlines fedélzeti termékért felelős vezetője.

A Lufthansa, a SWISS és az Austrian Airlines hálózati légitársaságok most első alkalommal vezetnek be egységes üléseket. Az utasoknak nyújtott előnyökön túl a súly és a karbantartási költségek mérséklése is fontos szempont volt a fejlesztés során. Több előzetes tárgyalás, utasteszt és minőségellenőrzés után az olasz Gevent bízták meg az ülések gyártásával.

 

A Lufthansa csoport Airbus A320-as flottájának új ülése

Fotó: turizmus.com

„A Geven kiváló hírnévnek örvend az iparágban, amit mi is teljes mértékben igazolunk” – hangsúlyozta Paul Estoppey. „Együttműködésünk az első naptól kezdve kiváló. A Geven rendkívüli szakértelme és kreatív támogatása komoly előnyhöz juttatta a Lufthansa csoportot az ülés fejlesztése során.”

A Lufthansa csoport Airbus A320 gépeit a jövőben úgy fogják konfigurálni és egységesíteni, hogy szükség esetén nagyon könnyen át lehessen alakítani őket, ha átkerülnek a Lufthansa csoport egyik légitársaságától a másikhoz. A csoport gyorsabban és rugalmasabban tud majd reagálni az aktuális igényekre, az átalakítási és a leállási költségek is jelentősen mérséklődnek, és az egységesítés a repülőgépek és az alkatrészek beszerzése terén újabb szinergiákat eredményez. A légitársaságok márkái ettől függetlenül továbbra is külön arculattal rendelkeznek majd.