Új utasterminál épül a marosvásárhelyi repülőtéren

Forrás: MTI

 2024. május 23. 12:32

A marosvásárhelyi repülőtér fejlesztése nemcsak a közlekedés javítását szolgálja, hanem Maros megye gazdasági fejlődésének és jólétének alapjait teremti meg - mutatott rá Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke.

Jelenleg zajlik a repülőtér eddigi legnagyobb, 35 millió euró értékű beruházása európai uniós alapokból. Mint elhangzott, a korszerűsítés jelentős mérföldkő a közép-erdélyi régió infrastruktúrájának fejlődésében és gazdasági fellendülésében. A beruházás keretében ezer ember befogadására alkalmas új utasterminál épül, és a repülőgép-parkolót is bővítik - utóbbi munkálat szinte teljesen elkészült. Emellett a légikikötő előtt, a főúton buszmegálló épül és körforgalmat alakítanak ki, hogy könnyebben meg lehessen közelíteni a létesítményt.

Elhangzott: Maros megyében kulcsfontosságú a repülőjáratok számának növelése, hogy a légikikötő Erdély egyik "kapujává" váljon.

Péter Ferenc az EU anyagi támogatásának fontosságát is hangsúlyozta.

2023 őszén kezdődtek a munkálatok a marosvásárhelyi repülőtéren

Fotó: Facebook / Péter Ferenc

"Uniós alapokból olyan beruházásokat sikerült elindítani az utóbbi években, amelyeket önerőből nem tudtunk volna véghez vinni. Ha csak a helyi költségvetésre támaszkodnánk, akkor ma nem lenne a többi között felújított Kultúrpalotánk, vezetékes ivóvizünk, korszerű útjaink, és a repülőteret sem tudnánk ilyen szinten fejleszteni" - idézte a közlemény a Maros megyei közgyűlés elnökét.