Új üzletággal bővült a miskolci Globus Travel tevékenysége

Forrás: turizmus.com

 2021. október 04. 15:49

A 22 éve működő miskolci Globus Travel utazási iroda a kiutazási tevékenység mellett új beutaztató, belföldi turizmus üzletággal bővült – Bükktől a Zemplénig.

"Miskolci lokálpatriótaként régóta szerettem volna aktívabban foglalkozni Miskolc és Észak-Magyarország turizmusával, de a korábbi évtizedekben annyira Budapest-centrikus volt a beutaztatással kapcsolatos gondolkodás, hogy egy vidéki desztinációval nehéz volt üzletileg is hatékonyan labdába rúgni" – mesélte az újítással kapcsolatban lapunknak az iroda ügyvezetője, Angyal Enikő.

A koronavírus-járvány azonban óriási változást hozott: világszerte, így Magyarországon is felértékelődtek azok a desztinációk, amelyek természetközeliek, ahol nincs tömegturizmus, de van megfelelő infrastruktúra és ahol akad bőven látnivaló. Az utazási szakember szerint ilyen a 900 éves Miskolc, annak közvetlen és távolabbi környéke, ideértve az egri és a tokaji borvidéket.

Lillafüred madártávlatból. A 900 éves Miskolc és környéke sok látnivalót tartogat

Fotó: bartoshd/123RF.COM

Mindezeken túl Miskolcnak rendkívül gazdag a gasztronómiai kínálata, az utóbbi években minőségben és mennyiségben is számottevő erősödött a szektor, a borkultúra pedig a város történetével egyidős és napjainkban újra épülőben van. Miskolc fürdőváros is: a Barlangfürdő mellett ott a két hónapja nyílt Ellipsum Élményfürdő – sorolta lehetőségeket Angyal Enikő. Tájékoztatása szerint a Globus Travel új belföldi üzletágát a „Bükktől a Zemplénig – bakancslistás élménytár" brand fogja össze: ennek keretében minibuszos exkluzív kirándulásokat kínálnak egyéni turistáknak, melyek weboldalukon konkrét időpontokra meghirdetve, online foglalhatók, továbbá két prémium kategóriás apartmant is üzemeltetnek – rövidtávú szálláskiadás keretében – Miskolc belvárosában.

Az iroda a turizmusban dolgozó számára most egy akciót is meghirdetett, ők 50% kedvezménnyel foglalhatják mindkét apartmant hétfőtől péntekig, előzetes időpont-egyeztetéssel – tette hozzá a szakember.