Új Vélo Francette kerékpárút Normandiától La Rochelle-ig

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 10. 18:38

2015. júniusában adták át az új kerékpárútvonalat, mely 617 km-en keresztül vezet végig a normandiai partraszállás helyszíneitől az Atlanti-óceán partjánál található La Rochelle kikötőjéig.

Az útvonal gyönyörű vidékeken vezet végig Franciaország északi és nyugati felén: kis utak, zöld tájak, falvak, ligetek, csatornák, hajóútvonalak, lápos vidékek.

A kerékpárút Normandiában a port d’Ouistreham kikötőből indul, áthalad Caen városán majd végig a vallée de l’Orne vidékén, Domfront középkori városán. A Vélo Francette kerékpárútból 140 km Normandián át vezet.

 

A normandiai szakasz után az út a Mayenne-folyó mellett vezet tovább, majd elhalad a Pays de la Loire régióban található Angers és Saumur között megbúvó barlanglakások mellett is.

Innen a kerékpárosok tovább haladva a vallée du Thouet völgyet fedezhetik fel, illetve a Marais Poitevin vidékét, végül megérkeznek La Rochelle városába, ahol meg is lehet mártózni az Atlanti-óceánban.

A Vélo Francette kerékpárútvonal több nagy kerékpárúttal is összeköttetésben van. A biciklisek Domfront-nál áttérhetnek a Véloscénie kerékpárútra (Párizs összeköti a Mont- Saint-Michel-el), Angers-nál és Saumur-nél becsatlakozhatnak a 800 km hosszú Loire à Vélo útvonalba, illetve La Rochelle-nél tovább kerekezhetnek a Vélodyssée kerékpárúton az Atlanti-óceán mellett.

A Vélo Francette kerékpárút 617 km hosszan, 3 régión (Normandia, Pays de la Loire és Poitou-Charentes) 7 megyén (Calvados, Orne, Mayenne, Maine-et-Loire, Deux-Sèvres, Charente-Maritime és Vendée) 3 regionális természetvédelmi parkon, 25 városon és falun vezet keresztül.