Új vezetés és szerkezetátalakítás a South African Airlinesnál

Forrás: turizmus.com

 2017. november 14. 12:26

November elsejétől új vezetőség irányítja a dél-afrikai légitársaságot, a cég stratégiát vált, a szerkezetátalakítást állami tőkejuttatás segíti.

Az SAA légitársaság a hónap elején új vezérigazgatót nevezett ki Vujani Jarana személyében, az ő feladata lesz a cég stratégiai megújulását levezényelni. Új igazgatóság irányítja a légitársaságot, a személycseréket a dél-afrikai kormány is jóváhagyta.

A szerkezetátalakítási program levezénylésével Peter Daviest bízták meg, aki 20 éves légitársasági tapasztalattal rendelkezik, korábban vezérigazgatója volt az Air Malta és a Brussels Airlines légitársaságoknak.

Peter Davies

Fotó: SAA

A dél-afrikai kormány október 25-én döntött arról, hogy 10 milliárd rand, azaz körülbelül 600 millió eurós tőkeinjekciót ad a vállalatnak, egyrészt jelenlegi hitelei kiváltására, másrészt az ötéves szerkezetátalakítási program megvalósítására.

A program keretében sor kerül a járathálózat konszolidálására és az árbevétel növelésére, ugyanakkor szigorúbb költséggazdálkodást vezetnek be, és szervezetileg egységesítik a három állami légitársaságot, az SAA-t, a Mangót és a SA Express Airways.

Az SAA európai járatai a legnyereségesebbek közé tartoznak, így ezek ritkítása nem várható. A jövő évi foglalások biztatóan alakulnak. A légitársaság 60 úti célba repül, közülük nyolc más földrészeken található.