Új vonatok indulnak a Cuha-völgyi Bakonyvasúton

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 21. 12:08

Kedvezőbb menetrend és új vonatok várják a kirándulókat szeptember 2-tól a Győr-Veszprém vasútvonalon – tájékoztatott a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség.

A tájékoztatás szerint újra lesznek Győrből olyan hétvégi vonatok, amelyek kimondottan a kiránduló családok, turisták igényeinek megfelelő időpontokban közlekednek majd. A Győr–Veszprém vonalon szeptember 2-től október 23-ig, majd március 15-től kezdődően minden hétvégén új vonatpár közlekedik az eddig „vonatmentes" időszakokban.

Az új vonatok elsősorban Győrből és környékéről, valamint Zircről viszik majd a kirándulókat a Magas-Bakony legkedveltebb turisztikai célpontjaira, a Cuha-völgybe, a Cuha-szurdokba, Fenyőfőre, a Cseszneki várhoz, a Kőris hegyre.

A Magas-Bakony legszebb tájain halad keresztül a Cuha-völgyi vasút

Fotó: Károlyi Zsolt

A Magas-Bakonyt viaduktok, alagutak, nagyszerű, a tájba illő műszaki létesítmények sorával átszelő Cuha-völgyi vasút legszebb, bakonyi szakasza 2011 óta műemléki védelem alatt áll, 2013 óta a nemzeti vagyon része. A turisták által leginkább látogatott Cuha-völgyben a kirándulószezonban, hétvégén Zirc és Bakonyszentlászló között egy külön járatpár is segíti a turisták, kerékpárosok közlekedését.