Új-Zéland egyre népszerűbb

Forrás: turizmus.com

 2016. július 27. 12:33

Új-Zéland budapesti konzulátusának tájékoztatása szerint egy 2015-ös szándéknyilatkozat alapján megkötött szerződés értelmében az Air Mauritius code-share járatával közvetlen összeköttetés létesül Mauritius és Új-Zéland között, Perth-i leszállással.

Tavaly 19 új útvonalon indítottak járatokat  a légitársaságok Új-Zélandra, miután az idegenforgalom 2015-ben jelentősen megnőtt, amihez az alacsony üzemanyagárak is hozzájárultak.

 

A Qantas légitársaság bejelentette, hogy december 4-től napi járatot üzemeltet Melbourne és Christchurch között, amely további összeköttetést biztosít a Közel-Kelet és Európa irányába. A Brisbane-Christchurch járat szintén napi rendszerességgel közlekedik majd október 30-tól. A járatokat Boeing 737-es típusú gépekkel kívánja üzemeltetni az ausztrál társaság, amelyeket eddig a belföldi forgalomban használt. Az új napi járatokkal egyre több gép érkezik Christchurch repülőterére, ami erősíti a város légi hub szerepét.

Idény jelleggel a tajvani China Airlines is rendszeres járatokat üzemeltet  Christchurchbe, ezzel is biztosítja a kiváló csatlakozási lehetőségeket Európába és számos távol-keleti desztinációra.