Újabb 10 ezer fős leépítést tervez a Lufthansa

Forrás: AIRportal.hu

 2020. december 08. 11:24

A következő év végéig további 10 ezer embert bocsát el a Lufthansa Németországban, ezzel összesen 39 ezerre emelkedik az elküldött dolgozók száma a cégcsoportnál – írja az Airportal.hu.

Mint azt a Bild am Sonntag belső információira hivatkozva írják, a Lufthansa leányvállalatai – a Eurowings, a Swiss, az Austrian és a Brussels Airlines – is jelentettek már be létszámcsökkentést, miszerint a teljes csoport idén év végéig 29 ezerrel csökkenti a dolgozói létszámot.

Az elbocsátásokat jövőre a Lufthansa folytatja, ahonnan további 10 ezer embert küldenek el. Emellett a múlt héten fejeződött be az LSG catering-cég eladása, ahol 7500-an dolgoznak.

A következő év végéig további 10 ezer embert bocsát el a Lufthansa

Fotó: 123rf.com

A társaság egyik szóvivője az Airportalnak megerősítette a hírt, elmondása szerint a csoport létszáma 2021 végén a korábbi terveknek megfelelően 100 ezer főre csökken.

Korábban a mintegy 139 ezer embert foglalkoztató Lufthansa-csoport 9 milliárd eurós állami támogatást kapott, hogy kihúzza a krízis végéig, jelentések szerint ennek harmadát már felhasználta.