Újabb ciklusra Princzinger Péter a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. május 27. 16:57

Princzinger Pétert újraválasztotta elnöknek a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ). A szervezet csütörtöki budapesti tisztújító közgyűlésén az elnöki jelöléshez 16 egyesület támogatására volt szükség.

Az MKSZ-t 2017 óta irányító Princzinger Péter ellenjelölt nélkül, 80 igen szavazat és egy tartózkodás mellett, ellenvoks nélkül kapta meg a bizalmat az újabb ciklusra.

Princzinger Péter kiemelte: a jövőben a már megkezdett munkát kívánja folytatni, kikérve a sportág szakértőinek támogatását. Munkáját a jövőben négy sportszakmai alelnök és négy elnökségi tag fogja segíteni.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szavait tolmácsolva hangsúlyozta: a kerékpársportban „eddig csak remélt, példaértékű határok átlépése” történt meg Magyarországon.

Princzinger Péter

Fotó: Dombóvári Judit

Méltatta az országimázs erősítése és az utánpótlásbázis szélesítése szempontjából egyformán fontos Tour de Hongrie-t; a Giro d'Italián három napig a rózsaszín trikót viselő Valter Attilát; és kiemelte: a sikerek mögött az MKSZ által elvégzett átgondolt, alapos, tervezett munka áll. Gratulált az MKSZ mögött álló négy sikeres esztendőhöz, egyben sikeres munkát kívánt a következő ciklushoz.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte: „nem volt könnyű az az út, amin eljutottunk ide”. Utalt rá: Princzinger Péter négy évvel ezelőtti megválasztásakor bízott benne, hogy a magyar kerékpározás történetének aranylapjaira kerülő időszak következik, ám nem gondolta, hogy eddig el lehet jutni a sikerekben. Megemlítette: Magyarországon a labdarúgás után a kerékpársport a második legnépszerűbb sportág.

„Hatalmas lendületet kapott a magyar kerékpározás” – szögezte le Révész Máriusz, aki „előre vezető vízióval rendelkező” elnökség választására biztatta a közgyűlést a voksolás előtt.

„Valter Attila népszerűségére felülve, kormányzati támogatással” fontos célnak nevezte magyar kontinentális csapat létrehozását.

Princzinger Péterrel – aki egyben a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke is – a turizmus.com korábban kétrészes interjút készített a kerékpáros turizmus fejlesztéséről, amit itt és itt olvashat el.