Újabb elismerés a Budapest Airportnak

Forrás: turizmus.com

 2018. április 24. 17:39

Kiterjedt B2B marketing erőfeszítései elismeréseként a Budapest Airport elnyerte a Routes Europe légiközlekedési konferencia Marketing Díját.

A Routes Europe azt követően ismerte el a Budapest Airport intenzív járatfejlesztési erőfeszítéseit, hogy az utasforgalom 51 egymást követő hónapban erőteljes növekedést mutatott, ráadásul ebből 36 hónapban folyamatosan kétszámjegyű volt az emelkedés. A magyar légikikötőt a világ több száz repülőtere közül jelölték a díjra, és a 4 és 20 millió közötti éves utasforgalmú repülőterek mezőnyében ismét a legjobbnak bizonyult. „Igazi csapatmunka eredménye ez az elismerés. Az összes repülőtéri kolléga közös munkájának köszönhetően sikerült beverekednünk magunkat a járatfejlesztés élmezőnyébe; ráadásul a díj azt mutatja, hogy ezt a világ számos különböző pontjáról érkező légitársaságok is így gondolják. Ez hatalmas elismerés!" – mondta a díjátadó ceremónián Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

A Budapest Airport csapata a díjjal

Fotó: Budapest Airport

A Routes Europe Marketing Díj a légikikötők által végzett marketing tevékenységek legrangosabb elismerése a légiközlekedési iparágban, ráadásul maguk a légitársaságok értékelnek. Budapest esetében a megvalósított marketing tevékenységek jelentős hatásait díjazták, amik révén 2017-ben az átlagos havi utasforgalom 14%-al nőtt, az éves adat pedig a repülőtér történetében először lépte át a 13 milliós küszöböt. A Budapest Airport az elmúlt tizenkét hónapban 31 új útvonalat és 20 új célállomást nyitott, az elmúlt 5 évben pedig nem kevesebb, mint 34%-al növelte a járathálózatában szereplő desztinációk számát.

„Ez a díj egy fantasztikus csapat kemény munkájáról tanúskodik. Szilárdan hiszünk az általunk megvalósított innovatív marketing tevékenységekben, az általuk közvetített üzenetekben és az üzleti eredményekre gyakorolt hatásaikban.” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.