Újabb fejlesztések és béremelés a Budapest Airportnál

Forrás: turizmus.com

 2021. június 24. 18:31

Az elmúlt két évben lezajlott, 167 millió euró értékű repülőtér-fejlesztés folytatásaként további gurulóutak újulnak meg a budapesti repülőtéren, és egységesen nő az alkalmazottak bére is – adta hírül a Budapest Airport.

A budapesti nemzetközi repülőtéren javában zajlik az a több éven átívelő, nagyszabású fejlesztéssorozat, amely a gurulóút-hálózat karbantartását is magába foglalja – olvasható a Budapest Airport legfrissebb Repülőtéri értesítőjében. Ebben az évben az őszig tartó munkafolyamat során megújul a P1-P3, L, R és a Q jelű gurulóút is, ezzel is elősegítve a fellendülő forgalom biztonságos és hatékony kiszolgálását. A projekt az elmúlt két évben lezajlott, 167 millió euró értékű repülőtér-fejlesztés folytatása, és csak egy a számos, folyamatban lévő fejlesztés között, értéke pedig már idén elérte a 800 000 eurót.

A fejlesztések nem zavarják a repülőtér normál utasforgalmát

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A jelenlegi, egyelőre mérsékelt utasforgalmat kihasználva a Budapest Airport a 2. Terminál előterének legforgalmasabb területein kezdte meg a munkát, amelynek szervezésénél olyan szempontokat is figyelembe vett, mint a jelentős cargo-, illetve a várhatóan gyorsan emelkedő utasforgalom. A fejlesztéseket úgy ütemezte az üzemeltető, hogy azok a legkisebb mértékben se zavarják a repülőtér normál utasforgalmát. Csakúgy, mint a most zajló UEFA labdarúgó Európa-bajnokság esetében, a légiforgalmat érintő építési munkák a jövőbeli nagy események során, például a szeptemberben esedékes Eucharisztikus Kongresszus alatt is szünetelni fognak.

 

Bérnövekedés és kibővített juttatási csomag

A repülőtér-üzemeltető egységes munkáltatói béremelés mellett döntött, ennek megfelelően júniustól 3,3 százalékkal növekednek a bérek a Budapest Airportnál és leányvállalatainál, valamit bővül a vállalatcsoport által biztosított juttatási csomag is. A Budapest Airport célja, hogy a térség meghatározó munkaadójaként az elmúlt év forgalomcsökkenése ellenére is versenyképes jövedelmet kínáljon a munkavállalóinak – írják.

A repülőtér működtetéséért és biztonságáért felelős cégcsoport minden munkakör esetében a tavalyinál magasabb bérszinteket határozott meg. Bővült a munkába járási támogatás is, júniustól minden Budapestről ingázó munkavállaló havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosult. A Budapesten kívülről ingázó munkavállalók számára pedig továbbra is meghatározott mértékű utazási költségtérítés jár.

A világ legnagyobb, 34 országban zajló független munkáltatói márkakutatása, a Randstad Employer Brand Research eredményei alapján 2021-ben a Budapest Airport Magyarország legvonzóbb munkáltatója a szolgáltatási szektorban. A BUD csoport a régió egyik legnagyobb munkaadójaként közvetlenül több mint 1110 család, közvetetten pedig (220 partnervállalatán keresztül) további 50 000 háztartás megélhetéséhez járul hozzá.