Budapest és Velence között indított járatot az easyJet

Forrás: turizmus.com

 2016. november 03. 20:25

November 3-án délután landolt az easyJet legújabb, Velencét Budapesttel összekötő járata. A reptér fotókiállítással és a szokásos tortával fogadta a gépet, amely új lehetőséget biztosít Velence és Budapest között, heti három alkalommal.

A Liszt Ferenc Repülőtér utasforgalma az előző években 10%-os növekedést ért el. Míg 2014-ben a 9 milliomodik utast ünnepelték, tavaly átlépték a 10 milliós határt, idén a 11 milliós utasforgalmat tervezi elérni a repülőtér, amiben nagy szerepet játszanak az easyJet járatai is – mondta el Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

 

A légitársaság folyamatosan bővíti útvonalait, így 2015-höz képest újabb 3 úti cél érhető el Budapestről. Idén márciustól Lyonba, novembertől Velencébe és februártól már Amszterdamba is repülhetünk hetente három alkalommal az easyJet gépeivel. A 31 európai országot lefedő, 70 millió utast szállító légitársaság 500 ezer főt számláló utasforgalmat bonyolított le Budapesten 2015-ben, ezzel a negyedik helyet szerezte meg a légitársaságok rangsorában. A tervek szerint az utasszám két éven belül tovább nőhet, hiszen idén 50 ezer, jövőre 140 ezerrel több férőhelyet kínálnak a járatokon  -folytatta a sajtótájékoztatót William Vet, az easyJet Hollandiáért és Skandináviáért felelős regionális kereskedelmi vezetője. Újságírói kérdésre elmondta, hogy egyelőre nem gondolkodnak a budapesti bázis nyitásán, de folyamatosan figyelik az új lehetőségeket, és igyekeznek kihasználni is azokat.

 

Az első Velence-Budapest gép érkezésének alkalmából sor került a Budapest Airport által szervezett fotókiállítás megnyitására is, ahol a Lyonban, Velencében és Amszterdamban készült képeket állították ki. A három új járat alkalmából ugyanis a Budapest Airport Facebook-oldalán pályázatot hirdetett, amelyre számos jelentkezés érkezett, a legjobban sikerült képeket az érkezési oldalán, a 2A és 2B terminálokat összekötő folyosón lehet megtekinteni.

 

A gép landolása után a személyzetet egy a Velencei karnevált előidéző torával lepte meg a Budapest Airport vezetősége.