Újabb járatok Sármellékre Oroszországból

 2014. április 03. 15:34

A tavaly sikeresen végigrepült szezon után március 30-án megérkezett a Yakutia légitársaság idei első gépe a Hévíz-Balaton Airportra. A gép fogadása alkalmából, a vendégeket sóval és paprikával ízesített kenyér, valamint pálinka-kóstoló várta cigányzene kíséretében fogadták.

A légitársaság minden héten vasárnap szállítja az utasokat Moszkvából Sármellékre és vissza, így – a március 23-án indított UTair menetrendszerinti járata mellett – már két járat utasait is fogadja a reptér.

A Magyarországra érkező járatokkal kapcsolatban az is újdonság, hogy az Ural Airlines Krasznodarból indít járatot Budapestre április 6-án, április 13-án pedig tervezik a Rostovból való járatindítást is, melyek szintén vasárnaponként landolnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A két, Hévíz-Balaton Airportra érkező gép sokat lendít a térség turizmusán, az orosz vendégek még több lehetőség közül választhatnak, így természetesen mindkét járaton vannak helyeink, az Ural Airlines magyarországi képviselőjeként pedig külön öröm, hogy még több orosz város kapcsolódik be a magyar beutazó turizmus körforgásába – tájékoztatott Jakócs György, a Robinson Tours Utazási Iroda vezérigazgatója.