Újabb két román–magyar határátkelő lesz hétköznap is nyitva

Forrás: MTI

 2022. január 06. 13:41

A román kormány határozatban erősítette meg a két közúti határátkelőhely megnyitásáról szóló, tavaly áprilisban Gyulán aláírt román–magyar megállapodást.

A kabinet hozzájárult ahhoz, hogy a Kisvarjaspuszta (Variasu) és Dombegyház, illetve az Ottlaka (Graniceri) és Elek közötti határátkelőhelyek hétköznapokon is nyitva tartsanak a nappali órákban. A kormányhatározat lehetővé teszi, hogy az illetékes román hatóságok megtegyék a határ megnyitásához szükséges intézkedéseket.

A határozat szerint a két határátkelőhelyen romániai idő szerint 8 és 20, közép-európai idő szerint 7 és 19 óra között válik lehetővé a román–magyar határ átlépése a személyek és a 3,5 tonna alatti áruforgalom számára. A két határátkelőhely jelenleg csak szombati napokon vehető igénybe.

A két új nyitással 14-re emelkedik a közúti határátkelőhelyek száma a román–magyar határszakaszon

Fotó: dugy/123RF.COM

A határátkelőhelyek megnyitásával 12-ről 14-re emelkedik a közúti határátkelőhelyek száma a román–magyar határszakaszon. Mindkét – eddig alkalomszerűen megnyitott – határátkelő Arad és Békés megye között teremt újabb közúti összeköttetést.