Újabb kétezer járatát törli a Lufthansa augusztus végéig

Forrás: turizmus.com

 2022. július 14. 09:53

Eddig több mint háromezer járatát törölte a Lufthansa a nyári időszakra, ezt most megtoldotta újabb kétezerrel.

A földi kiszolgálási problémák miatt további járatait törli a Lufthansa, a légitársaság mintegy kétezer, frankfurti és müncheni kiindulású összeköttetése érintett. A vállalat szerdai közlése szerint az elmúlt héten azt tapasztalták, hogy a célzott törlésekkel stabilizálni lehet a menetrend fennmaradó részét, így, kielemezve a helyzetet, ezt az eljárást alkalmazták az elkövetkező hetekre is – írja az RND.

Ez már a járattörlések harmadik hulláma ezen a nyáron. Júniusban több mint háromezer járatát mondta vissza a cég júliusra és augusztusra, majd a július 14-ével végződő hétre ezen felül is eltörölt 770 járatot. Ehhez jön a jelenlegi, kétezres járattörlés az elkövetkező hathetes időszakra.

Eddig több mint háromezer nyári járatát törölte a légitársaság, ehhez jön még kétezer

Fotó: 123rf.com

A Lufthansa szóvivője szerint a cél az, hogy főleg a reggeli és esti csúcsidőszakokat tehermentesítsék. Ezekben a napszakokban a földi kiszolgálók túl vannak terhelve a frankfurti és a müncheni gyűjtő- elosztóközpontban is, ami miatt a gépeknek várniuk kell, a csomagok pedig kezeletlenül maradnak. Elsősorban rövidtávú, belföldi és közeli európai úti célokba közlekedő járatokat mond vissza a légitársaság, az indoklás szerint ezeknek a járatoknak vannak jó alternatíváik. Kifejezetten nyaralási úti célokba csak abszolút kivételes esetben akarnak járatot törölni. Az elmúlt napokban egyes klasszikus nyaralójáratok azért érintve voltak, például Palma de Mallorcára, Nápolyba, Rómába, Velencébe és Nizzába közlekedő járatok is áldozatul estek.

A frankfurti repülőtéren a július 22-24-i hétvégére különösen nagy rohamra számít az üzemeltető, a rendőrség és a Lufthansa, ugyanis Hessen és Rajna-vidék-Pfalz tartományban is akkor kezdődik az iskolai szünet.