Újabb légi járatok indulnak Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2018. március 31. 17:29

Alig néhány napja van érvényben a repülésben a 2018-as nyári menetrend, máris egy sor új járattal bővült a Budapest Airport idei útvonal kínálata.

A Vizcayai-öböltől Norvégiáig terjed a Budapestről üzemelő új repülőjáratok sora, amik az hétvégén életbe lépett nyári menetrendi időszaktól indultak el. A polgári repülésben immár hagyományosan a téli/nyári időátállításhoz igazítják a menetrendi váltást is, hiszen télen jóval kevesebb járatot üzemeltetnek a légitársaságok. Az új járatok mellett egy sor légitársaság bejelentette, hogy a jelentős igények miatt tovább növeli a Budapestre közlekedő járatainak a számát. Így csak a március végétől október végéig terjedő időszakban közel egy millió utas-férőhellyel többet kínálnak a légitársaság a magyar fővárosból, mint tavaly ilyenkor.

A 2018 nyári menetrendben a következő új járatok érhetők el Budapestről:

 

 

„Alig több, mint egy hónap múlva egyszerre négy transzatlanti járatot kínálhatunk Budapestről, amire még sohasem volt példa a magyar főváros repülőterének történetében. Május elejétől ismét közvetlenül lehet New Yorkba repülni, a listán vadonatúj desztináció lesz a heti két chicagói LOT-járat, az American Airlines naponta közlekedő philadelphiai járatával együtt, ami jól illeszkedik az Air Canada Rouge népszerű és immár naponta közlekedő torontói járatához” – hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzáfűzte: „A nyári menetrendben induló új járatokkal sikerült újabb „fehér foltokat” lefednünk Európa térképén, olyan izgalmas úticélokat kínálva, mint a norvégiai Stavanger, az észak-spanyolországi Santander vagy Paphos Cipruson. Egyre csökken a kínálatból hiányzó városok sora Európában, így egyre szélesebb választékot tudunk kínálni a magyar és a nemzetközi utazóközönség számára is.”

Az új járatok mellett egy sor légitársaság sűríti budapesti járatait: