Újabb nemzetközi minősítést szerzett a budapesti repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2023. április 05. 10:43

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megszerezte a nemzetközi WELL Health-Safety Rating minősítést. A minősítési folyamat során független szakértők öt fókuszterületet – tisztaság, vészhelyzeti készültség, egészségügy, levegő- és vízminőség, érdekelt felek bevonása – vizsgáltak az utasterminálokon.

A WELL Health-Safety Rating minősítés célja, hogy a vállalatok tulajdonosait és üzemeltetőit támogassa a személyzet, a látogatók és más érdekelt felek egészségének megóvásában. A vizsgálat öt területre terjed ki: takarítási és fertőtlenítési eljárások, vészhelyzeti készültségi programok, egészségügyi szolgáltatási erőforrások, levegő- és vízminőség-menedzsment, illetve érdekelt felek bevonása és kommunikáció – tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

A folyamat a WELL Health-Safety pecsét megszerzésével zárul, amely egy adott vállalat az általa működtetett épület látogatóinak egészsége és jóléte iránti elkötelezettségét jelzi. A minősítési folyamatra jellemzően irodaépületek és szállodák üzemeltetői vállalkoznak, a repülőterek sorában viszont a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az egyik első, amely elindult a minősítéshez vezető úton, és az utasforgalmi-közösségi területekre vonatkozóan meg is szerezte azt. A minősítést korábban európai légikikötő nem, kizárólag amerikai és kanadai repülőtér kapta meg.

Európában elsőként szerezte meg a ferihegyi repülőtér a minősítést

Fotó: Budapest Airport

 

A legfontosabb egészségvédelmi intézkedések a világjárvány lecsengésével is érvényben maradtak a repülőtéren; az érintésmentes megoldások prioritást élveznek, és a kihelyezett kézfertőtlenítő állomások is megmaradtak. A Budapest Airport emellett figyelmet fordít a terminálok levegőminőségére és a személyzet egészségének védelmét is szem előtt tartja.