Újabb problémák a Boeing háza táján?

Forrás: turizmus.com

 2019. november 05. 13:59

Tucatszámra vontak ki a forgalomból eddig biztonságosnak tartott Boeing 737 NG gépeket, mert repedéseket találtak rajtuk. Ez csapás lehet a válsággal küzdő repülőgépgyártóra, szakértők szerint ugyanakkor lehet, hogy túlreagálták a problémát.

A Boeingnek szövetségi vizsgálattal, zuhanó profittal kellett megküzdenie, és a vezérigazgató lemondását is követelték, miután a gyártó két 737 MAX típusú gépe végzetes balesetet szenvedett.

Újabb csapást jelenthet az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas néhány nappal ezelőtti bejelentése. Eszerint 33 darab 737 NG kötelező átvizsgálása után hármat ki kellett állítani a forgalomból, mert repedéseket találtak rajtuk.

A Boeing érintett géptípusa, a 737 Next Generation

Fotó: Wikimedia Commons

Kilencet ugyanebből a típusból Dél-Korában is földre szállítottak ebben a hónapban, közülük öt a Korean Air gépe volt. Az amerikai Southwest Airlines három gépét állította le ugyanebből az okból – írja az AFP. Több légitársaság arról számolt be, hogy nem találkozott a jelzett problémával ennél a géptípusnál.

 

Az utasoknak nem kell aggódniuk

A Boeing korábban valóban jelezte, hogy probléma lehet a szárnyat és a törzset összekötő alkatrésszel (angolul "pickle fork" vagyis savanyúságvilla a neve, a funkciója pedig, hogy a törzs és a szárny között repülés közben fellépő feszültséget és erőhatásokat kiegyenlítse).

Az amerikai hatóságok október elején el is rendelték a gépek vizsgálatát, különösen azokét, amelyek 33 ezernél több alkalommal repültek, sőt a kérdés tisztázásáig le is állították őket. Azokat, amik 22.600 utat tudnak maguk mögött, a következő ezer út alatt ellenőrzik.

A Boeing szóvivője ugyanakkor rámutatott arra, hogy az ezer gépnek mindössze 5 százalékával volt probléma. A Qantas is azt állítja, hogy az utasoknak nem kell aggódniuk.

„A Boeing 737 NG nagyon megbízható repülőgéptípusnak számít. Még ha valóban léteznek is ezek a hajszálrepedések, akkor sem jelentenek azonnali veszélyt, amit az is mutat, hogy az ellenőrzés elvégzése hét hónapig nem is volt szükséges” – mondta Andrew David, a Qantas Domestic vezérigazgatója. Hozzátette azt is, hogy a három, forgalomból kivont gép több mint 27 ezer utat teljesített, és a többi, hasonló repülésszámot maga mögött tudó gépnél nem találtak repedést.

Ezt erősítette meg Stephen Fankhauser, az ausztrál Swinburne University of Technology repülési szakértője is, aki elmondta, hogy a gép struktúrája olyan, hogy elviseli a kisebb károsodásokat. „A megfigyelési periódusban arról szeretnének megbizonyosodni, hogy a repedés nem nő olyan veszélyes méretűre, amire már befolyásolná a gép biztonságát” – tette hozzá.

 

Több légitársaság is vizsgálódik

Az amerikai FAA mellett az ausztrál Virgin Airways is alapos vizsgálatnak vetette alá 17 Boeing 737 NG-jét, és azt közölte, hogy nem fedezett fel repedéseket. Hasonló bejelentést tett a Ryanair is. Nem aggódik a Norwegian sem, mivel Boeing-flottája viszonylag új. A francia Transavia vizsgálja 38 gépét, és eddig nem talált problémát. Ugyanezt jelentette be az American Airlines, a United Airlines és lényegében a Delta Airlines is: utóbbi azt mondta, hogy semmi nem utalt a gép struktúráját is érintő hibára.

A Southwest Airlines három gépét szervizbe küldte, és a Boeing bevonásával vizsgálja őket. „Egyelőre nem tudjuk megmondani, mikor szállhatnak fel újra ezek a gépek” – közölte a légitársaság szóvivője.

Az ausztrál légügyi hatóság szóvivője szerint az iparág szereplői proaktívan léptek fel egy frissen előkerült problémával kapcsolatban, de lehet, hogy túlreagálták a kérdést.

A Qantas szakszervezetei legalábbis biztosan ezt tették, amikor azt követelték, hogy a légitársaság a teljes 737-es flottát állítsa le, amíg az ellenőrzések nem fejeződnek be megnyugtató eredménnyel. A kérést a Qantas felelőtlennek minősítette, mert a repedések nem jelentenek azonnali problémát álláspontjuk szerint.