Újabb repülőgép-szimulátort adott át képzési központjában a Wizz Air

Forrás: MTI

 2022. január 25. 12:42

A Wizz Air átadta a harmadik teljes repülés-szimulátort (FFS) a budapesti képzési központjában, amellyel 33 százalékkal nő a képzési kapacitása.

A 7,7 millió eurós beruházást követően az új 7000XR teljes repülés-szimulátor (FFS) a Wizz Air A320neo típusú repülőgépeit szimulálja.

Az új berendezés mellett a budapesti képzési központban található még két másik FFS, és egy rögzített szimulátor.

Mint közleményükben írják, a beruházás kiemelten fontos a légitársaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, ami megkönnyíti a légitársaság számára, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

A harmadik teljes repülőgép-szimulátort adta át a Wizz Air a képzési központjában

Fotó: 123rf.com

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd, mivel a légitársaság növekedési tervei közé tartozik, hogy a következő tíz évben több mint háromszorosára növelje flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá váljon.

Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke a közleményben hangsúlyozta: az újabb teljes repülés-szimulátor budapesti képzőközpontba történő telepítése jól mutatja elköteleződésüket az iránt, hogy iparágvezető képzést, fejlesztést nyújtsanak.