Újabb részlet a Real Reisen csődjéről

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 20. 11:14

A Real Reisen Kft. fizetésképtelenséget jelzett a kormányhivatal kereskedelmi hatósága felé, ennek nyomán a hatóság soron kívül ellenőrizte az irodát.

Korábban megírtuk, hogy 2018. 09. 17-én Budapest Főváros Kormányhivatala egy évre eltiltotta a Real Reisen Utazási Iroda Kft.-t az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységtől.

Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztálya a Turizmus.com kérdésére a következő tájékoztatást adta:

A Real Reisen Kft. fizetésképtelenséget jelzett a kormányhivatal kereskedelmi hatósága felé, ennek nyomán a hatóság soron kívül ellenőrizte az irodát. A hatóság megállapította, hogy az utazási iroda nem képes utasai el- illetve hazautaztatását biztosítani, ezért a vállalkozás utazásszervezői jogosultságának visszavonásáról döntött. A hatóság nyilvántartása szerint a Real Reisen Kft. 7 millió forint összegű vagyoni biztosítékkal és 700.000Ft összegű szükséghelyzeti biztosítással rendelkezik. Az utazási iroda adatszolgáltatása alapján 42 utas tartózkodott külföldön, hazaszállításuk a kormányhivatal információi szerint megtörtént.

Olympic Beach – ide is szervezett utakat a Real Reisen

Fotó: Wikimedia Commons