Újabb sikeres évet zárt a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2018. január 07. 08:36

A romániai légikikötő, amelyet 2016-ban a kontinens legdinamikusabban fejlődő repterének minősített az ACI (Repülőterek Nemzetközi Tanácsa), újabb rendkívüli növekedési rátát tudhat a magáénak 2017-ben.

Az elmúlt esztendőben a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtéren 162.902 utas fordult meg, ami közel négyszeres növekedést jelent a 2016-ban regisztrált 41.867 utashoz képest.

„Az utasforgalom erőteljes növekedése elsődlegesen a különféle új, belföldi és nemzetközi menetrendszerinti és charterjáratok indításának, illetve a járatszámok bővítésének eredményeképpen valósult meg. A tavalyi évben a járatok száma több mint duplájára nőtt, ami évi közel 3000 járatot jelent” - nyilatkozta Pásztor Sándor, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőteret működtető Bihar Megyei Önkormányzat elnöke.

A nyugat-romániai reptérről jelenleg a következő nemzetközi desztinációkba lehet eljutni a Ryanair menetrendszerinti járataival: heti két járattal Milánóba (Bergamo), Barcelonába (Girona) és a németországi Memmingenbe, heti hárommal pedig Londonba (Stansted) és a német-holland határ közelében lévő Düsseldorfba (Weeze).

Belföldi menetrendszerinti és charterjáratokat a romániai nemzeti légitársaság, a Tarom és a Blue Air működtetett tavaly Bukarestbe, közvetlen átszállással Jászvárosba, valamint a nyári időszakban a Fekete-tenger partján található Konstancára (Blue Air).

Kapcsolódó cikkek

Advent Nagyváradon

2017. december 11.