Újabb szigorítások a Wizz Airnél

Forrás: utazomajom.hu

 2018. július 04. 15:29

Csak a Wizz elsőbbségi beszállást (Priority) megvásároló utasok vihetik magukkal kézipoggyászukat a fedélzetre. A többiek csomagját a csomagtérben szállítják díjmentesen.

A Wizz Air korábbi közleménye szerint „azok az utasok, akik további kézipoggyászra tartanak igényt, a WIZZ Priority szolgáltatással még egy legfeljebb 40x30x18 cm méretű táskát felvihetnek a fedélzetre és ülésük alatt elhelyezhetik. A Priority szolgáltatás egyúttal azt is biztosítja, hogy az utas az elsők között szállhat be a repülőgépbe és ingyenes kézipoggyászát garantáltan magával viheti a fedélzetre.” Ez továbbra sem változik, viszont aki nem vásárol, elvileg garantáltan nem viheti fel a poggyászát az utastérbe.

Nem viheti fel mindenki a kézipoggyászát a Wizz Air gépeire

Fotó: pixabay.com

Az utazomajom.hu erre vonatkozó kérdésére a Wizz Air a következő tájékoztatást adta: „Mostantól (június vége) csak a Wizz elsőbbségi beszállást (Priority) megvásároló utasok vihetik magukkal kézipoggyászukat a fedélzetre. A Wizz elsőbbségi beszállással nem rendelkező utasok kézipoggyászát a csomagtérben szállítjuk díjmentesen, majd a csomagokat az érkezési repülőtéren a csomagkiadó futószalagnál vehetik fel. A kis méretű (legfeljebb 40x30x18 cm) kézipoggyász, amely az ülés alatt elfér, továbbra is felvihető a fedélzetre elsőbbségi beszállás nélkül. A változást az egyes repülőterek intézkedéseitől függően fokozatosan vezetjük be a WIZZ hálózatában.”

A Wizz elsőbbségi beszállási díja 1.650 ​forint​ – 3.300 ​forint​ online vásárlás vagy a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatán keresztül végzett vásárlás esetén, és 8.250 ​forint​ repülőtéri vásárlás esetén.