Újabb tízezer ingyenjeggyel támogatja az ukrán menekülteket a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2022. május 16. 09:23

A Wizz Air – a Choose Love, a The Shapiro Foundation, a The Steve Morgan Foundation és az USPUK nonprofit alapítvánnyal együttműködve – 10 000 ingyen repülőjegyet ajánl fel az Ukrajnából menekülők számára.

A jegyek a szomszédos országokból (Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia) az Egyesült Királyságba szólnak, csatlakozva a brit kormány „Homes for Ukraine” vízumprogramjához.

A május 14-én indult közös kezdeményezés június 15-ig érvényes.

A program hivatalos megnyitójára a London-Luton Repülőtéren került sor, ahol a Wizz Air és az alapítványok képviselői, valamint az Egyesült Királyság kormánya közösen fogadtak kettő repülőgépet, amelyen ukrajnai menekültek érkeztek Krakkóból és Varsóból.

A program fő célja, hogy ebben a válságos időszakban költségmentes utazást biztosítson az Ukrajnából menekülők számára. A Wizz Air elkötelezett abban is, hogy támogassa az Egyesült Királyság „Homes for Ukraine” projektjét, mely letelepedést kínál az országban.

Május 5-ig bezárólag az Egyesült Királyság kormánya több mint 95 000 vízumot adott ki ukránok számára a program keretében. Már több mint 37 ezren meg is érkeztek az Egyesült Királyságba, ez az új kezdeményezés pedig lehetővé teszi, hogy az elkövetkező hetekben még több ukrán család tudjon élni a lehetőséggel.

A Wizz Air térítésmentes jegyei összesen 61 útvonalon érhetők el, amelyeket a légitársaság Bulgáriából, Magyarországról, Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából üzemeltet az Egyesült Királyságba, és személyenként egy kézipoggyászt és egy feladott poggyászt (legfeljebb 32 kg) tartalmaznak.

A május 14-én indult közös kezdeményezés június 15-ig érvényes

Fotó: Wizz Air

A Choose Love egy hivatalos honlapot is indított, ahol az adományozók (Európában és az Egyesült Királyságban egyaránt) felajánlásukkal további ingyenjegyhez, valamint az Egyesült Királyságba érkező ukrán menekültek számára nyújtott, szükséges támogatáshoz tudnak hozzájárulni a Choose Love weboldalán.

Azok az Ukrajnából érkező menekültek, akik ingyenes jegyet szeretnének foglalni, mindezt a https://wizzair.com/#/rescue oldalon tehetik meg. A jegyek május 14-től 2022. június 15-ig érvényesek. Az utasoknak a foglaláskor meg kell adniuk ukrán útlevélszámukat, mellyel igazolják, hogy jogosultak az ingyenes jegyekre, a bejelentkezéskor pedig fel kell mutatniuk az említett okmányt, valamint a szükséges vízumot és további utazási dokumentumokat.