Újabb vízi turisztikai fejlesztés indul, ezúttal Pesterzsébeten

Forrás: turizmus.com

 2019. január 30. 09:40

A Duna budapesti és Pest megyei szakaszán 15 vízitúra megállóhelyet alakít ki vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium.

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében elsőként a patinás pesterzsébeti helyszínen a Hullám Csónakház felújítása kezdődik meg, amit az ESMTK (Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör) konzorciumi tagként valósít meg. A csónaktároló csarnokon belül új férfi-női vizesblokk és közösségi hely jön létre.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően a vállalkozási szerződést  2018. augusztus 30-án írták alá, a tervezett átadás pedig 2019 februárjában lesz. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a VEKOP 4.1.1-15. programban, amelyben a Duna középső folyásának és fővárosi szakaszának vízitúra megállóhelyeit fejlesztik.

A pesterzsébeti Hullám Csónakház

Fotó: esmtk.hu

Ennek a hálózatnak a része a pesterzsébeti Hullám Csónakház is, ahol a most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi vízi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák a turisták és a környékbeli lakosok is. A megújuló csónakház üzemeltetője az ESMTK egyesület, amely a beruházás megvalósításával hozzájárul új munkahelyek létrehozásához.

Kapcsolódó cikkek

Az újraéledő Tisza-tó

2019. január 29.