Újabb vonatjegyek a MÁV-appból

Forrás: turizmus.com

 2020. december 02. 11:27

December 2-tól a Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába utazók is megvásárolhatják menetjegyüket akár néhány kattintással a MÁV mobilalkalmazással.

A MÁV újabb négy országra terjesztette ki a könnyen hozzáférhető, utasbarát és egyszerű vasúti jegyek rendszerét.

Az osztrák, cseh és szlovák városok után december 2-tól a Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába utazók is megvásárolhatják menetjegyüket akár néhány kattintással a MÁV mobilalkalmazással.

A decemberi közepi menetrendváltástól pedig a START Europa néven Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába elérhető jegyek – szinte valamennyi, Magyarországról közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkező célországba – is megvásárolhatóvá válnak a megújuló Elvira rendszeren belül is.

Folytatódik a vasúttársaság családbarát kezdeményezése is: az osztrák, német, svájci, szlovák és cseh utazásoknál a START menetjegyet váltó felnőttekkel három gyerek utazhat együtt a kedvezményes, 5 eurós (1. osztályon 10 eurós) áron, Romániába és Lengyelországba pedig szintén elérhető a desztinációtól függő speciális gyerekkedvezmény. A közvetlen vonatok célállomásaira a menetjegyek itt is megvásárolhatók a MÁV alkalmazásból, ahol ingyenes helyfoglalást is adnak az utasoknak.

A MÁV applikációjának ma már több mint 428 ezer felhasználója van

Fotó: 123rf

Az új jegyek bevezetésével a korábbi Speciál, CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, de az előre megváltottak még érvénytartamuk lejáratáig felhasználhatók.

A legfrissebb adatok szerint a belföldi jegyek 43 százalékát még jegypénztárban, 27 százalékát online (webes felületen vagy a MÁV applikációval), 16 százalékát automatákból veszik az utasok. A vasúti utazást segítő mobilalkalmazás Vonatinfó néven 2015-ben indult, az applikáció regisztrált felhasználóinak száma mostanra meghaladta a 428 ezret.

A fejlesztéseknek köszönhetően az Európai Bankhatóság döntése nyomán idén december 31-ig megvalósítandó erős ügyfélhitelesítés is alkalmazható lesz a MÁV applikációban történő vásárlásoknál. Az erős ügyfélhitelesítés azt biztosítja, hogy bárhol is történik a vásárlás, illetve a bankolás, csak a kártya használatára jogosult személy, vagyis a kártyabirtokos hitelesíthesse a tranzakciót.