Újabbb járatokat indít a Bahart, kezdődik a balatoni sétahajószezon

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. május 14. 13:58

Hétköznapokon is indul járat négy balatoni kikötőből, és a sétahajókat is hadrendbe állította a Bahart.

Életbe lépett a Balatoni Hajózási Zrt. tavaszi menetrendje, így május 14-től már nemcsak hétvégeken, hanem hétköznap is közlekedik több, a Balaton-parti településeket összekötő járat.

Minden nap válthatunk menetjegyet a Siófok-Balatonfüred-Tihany, a Fonyód-Badacsony, a Siófok-Balatonfüred-Tihany-Tihanyirév-Balatonföldvár járatra, hétvégenként pedig Balatonboglár és Révfülöp között is hajózhatunk.

A Kelén és a Szent Miklós hajó indulásra várva

Fotó: Bahart

Megkezdődik a balatoni sétahajószezon is. Badacsonyban szombaton fél 2-kor, vasárnap délután 3-kor szállhatunk sétahajóra, a boglári kikötőből szombaton fél 1-kor és délután 6-kor indul sétahajó, Füreden szombatonként 4-szer vasárnaponként 5-ször várja sétajárat az utasokat, Balatonmáriafürdőről szombaton 18 órakor, Révfülöpről ugyancsak szombaton fél 3-kor fut ki sétahajó. Az elkövetkező két hétben Siófokon szombaton 11 órától négyszer, vasárnap 11 és 17 óra között ötször várja sétahajó az utasokat. Két hét múlva a sétahajójáratokat tovább sűríti a Bahart.

A felnőttek 2100, a gyerekek 1050 forintos jeggyel utazhatnak a balatoni sétahajókon, a siófoki hajóállomáson a felnőttek akciós áron 1800 forintért válthatnak sétahajójegyet és a gyerekek ugyancsak kedvezményesen, 900 forintért élvezhetik az egyórás sétahajóutat.