Újfajta árképzés a Lufthansa-csoportnál

Forrás: AIRportal.hu

 2018. szeptember 03. 11:43

További kategóriákat vezet be jegyeinél 2019-ben a Lufthansa, a Swiss és az Austrian. Az ígéretek szerint kisebb „árlépcsők” lesznek a rendszerben.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkéből kiderül, hogy az eddigi jegyárkategóriák mellé számos új kerül, a Swiss egyik vezetőjének szóhasználatával úgynevezett „lineáris árazásra” állnak át. Az ígéretek szerint átlagosan nem fognak drágulni a jegyek. Mint a cég egyik szóvivője elmondta, ha most elfogy az egyik típusú, olcsóbb jegy, a következő, drágább kategória egy hosszú távú járatnál akár 100 euró különbséget is mutathat. A terveik szerint az új rendszerben nagyjából 10 euró alatt marad majd az „árlépcső”. Azt egyelőre nem közölte a cég, hogy pontosan hány új fokozatot vezet be.

Néhány kritika azonban máris  elhangzott: az utazási szegmensben érdekelt felek attól tartanak, hogy átláthatatlanabb, túlbonyolított lesz az új rendszer. Gondot okozhat az is, hogy az összes új jegykategória csak a Lufthansa-csoport saját portáljain lesz majd elérhető. Ezt a vállalat technikai okokkal magyarázza, csak ott lehet majd az új kategóriákra is foglalni, ahol a rendszerek közvetlen összeköttetésben vannak a Lufthansáéval.

A holding  távolodik az utazásszervezőktől?

Fotó:pixabay.com

A német utaztatók szövetsége szerint viszont ennek megvalósítása többletköltséget okoz, és úgy vélik, ez újabb lépés afelé, hogy a holding eltávolodjon az utazásszervezőktől. Ennek egyik korábbi eleme volt az, hogy a panaszuk szerint a legolcsóbb jegykategóriákat elérhetetlenné tette Lufthansa a külső értékesítőknek.