Újjászületett a MOL Bubi, újra tekerhetünk közbringán a városban

Forrás: turizmus.com

 2021. május 26. 12:09

Az újjászülető MOL Bubik május 20-tól ismét elérhetőek a főváros 158 pontján azok számára, akik rendelkeznek a használatukhoz szükséges applikációval.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, hét évvel a közbringa-szolgáltatás indulása után teljesen megújult a MOL Bubi: nemcsak a logója, arculata, hanem maga a szolgáltatás is.

Az újítás keretében ezerkétszáz teljesen új, az eddigieknél 3,1 kilogrammal könnyebb kerékpár érkezett Budapestre, ezeket Csepelen szerelték össze.Az új bicikliket defekttűrő, fújt gumikkal szerelték fel, amelyek a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást tesznek lehetővé, így könnyebben eljuthatunk a városban A-ból B-be - írja a WeLoveBudapest.

Ezen kívül egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is található a kerékpárokon. A MOL Bubi egy új, felhasználóbarát weboldallal és applikációval is készült az újraindulásra, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését, Budapest 158 pontján.

A régi Bubik használata bonyolultabb és drágább volt, a felhasználói élményt pedig tovább rontotta a biciklik súlya is. Az új applikáció könnyen átlátható, hamar elintézhetjük vele a MOL Bubival kapcsolatos ügyeket, sőt, a biciklik felvétele és lezárása is csak pillanatok műve, ráadásul az árak is változnak: új, megfizethető díjszabás lesz, illetve megszűnik a kauciós díj is.

molbubi

A MOL Bubi egy új, felhasználóbarát weboldallal és applikációval is készült az újraindulásra, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését, Budapest 158 pontján

Fotó: BKK/MOL Bubi

 

A BKK tájékoztatása szerint a havi bérlet csupán 500 forint, és ebben még az is benne van, hogy minden 30 percen belüli tekerésünk díjmentes, ráadásul a korábban alkalmazott kaució teljesen megszűnt. A közbringarendszer fejlesztésével a BKK célja, hogy a rövidebb utazásokhoz a budapestiek és a turisták is egyre többször pattanjanak két kerékre, amely az egyik legjobb alternatív közlekedési forma és az élhető Budapest vízió szerves része.