Újra Dirty Dancing

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 18. 13:03

A legendás filmek forgatási helyszínei előbb-utóbb felkerülnek a turisztikai desztinációk listájára – erre a kellemes sorsra jutott a 80-as évek egyik sikerfilmje, a Dirty Dancing is.

A film annak idején – Patrick Swayze és Jennifer Gray főszereplésével – megbolondította a világot, a forgatási helyszín pedig mára turista célponttá vált.

A filmet Virginia államban forgatták, a Catskill nevű hegységben, pontosabban Mountain Lake Lodge-ban, amely annak idején névtelen település volt, de mára kedvelt üdülőhely lett. A szépen rendbe hozott, rusztikus épület egy bájos tó partján várja ma a vendégeket. A filmbeli Baby itt töltötte családjával a vakációt és csábította el – vagy éppen fordítva? – a forgatókönyvben sztártáncosként szerepeltetett Swayze-t.

A Virginia állambeli Mountain Lake Lodge volt egykor a Dirty Dancing egyik forgatási helyszíne

 

Ahogyan a metro.co.uk fogalmaz, ma viszonylag alacsony bérleti díj fejében tölthetjük itt mi is a szabadságunkat. Az ingatlan üzemeltetői főleg arra a korosztályra számítanak, amelyik még emlékszik a filmre, de akadnak olyan fiatalok is, akiket vonz ez a retró érzés. A mára kissé nevetségesen ható diszkó őrülettől persze el is lehet tekinteni – és bizonyára így tesznek azok is, akik egy-egy ünnepi hétvégén kibérelik a jókora, több szobás épületet. Ilyenkor mintegy újra élesztik a tulajdonosok a film cselekményét, táncórákat lehet venni a vendégeknek, méghozzá abban a pajtában, amely annak idején milliókat hozott lázba. De természetesen belefér egy holdfényes séta is a környéken.

Az alacsony költségvetésű film annak idején kasszasiker lett – még nem tudni, hogy turisztikai bevételben mennyire fogja követni ezt a vonalat az ingatlan szállodaként való üzemeltetése. Mindenesetre az utóbbi időben kedvelt esküvő helyszín lett, ami garancia lehet a nyereséges üzletvitelre.

 

Kapcsolódó cikkek

Virágzik a filmturizmus

2015. július 28.

Filmturizmus Ausztriában

2014. augusztus 21.