Újra itt az Air Canada!

Forrás: turizmus.com

 2019. április 07. 17:30

A kanadai légitársaság három sikeres szezon után, április 2-tól ismét elindította Budapest–Torontó közvetlen járatát.

A 4. járatindítás alkalmából az Air Canada és a Budapest Airport közös rendezvényen prezentálta eddigi eredményeit és jövőbeli terveit április 4-én a Kopaszi gáton található a Le Bistro Étteremben, ahol a rendezvény házigazdái közt ott volt Isabelle Poupart, Kanada magyarországi nagykövete, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Nedime Konuksever, az Air Canada közép-európai country managere, valamint Stanislav Fajkus, az Air Canada GSA-munkatársa.

Negyedik szezonját kezdte meg április 2-án az Air Canada Rouge Budapest–Torontó járata

Fotó: bud.hu

Torontó a magyar utazók körében igen népszerű desztináció, ahonnan idén április 1-jén indult és másnap érkezett meg a 2019-es nyári szezon első Air Canada Rouge-járata Budapestre, továbbra is a cég Boeing 767-300ER gépeivel. A járatok 2019. október 25-ig közlekednek, a június és szeptember közepe közötti csúcsidőszakban napi rendszerességgel, és várhatóan ugyanolyan jó kihasználtsággal, mint a korábbi szezonokban – hangzott el a rendezvényen.

Azonban a magyar utazónak kiváló átszállási lehetőségeket is biztosít a légitársaság, hogy akár az USA-ba is folytassa az útját, így a Budapestről induló utasok kedvező csatlakozásokat találhatnak New York, Chicago, Washington és Los Angeles irányába is.

Átszállási lehetőségek Torontóban az USA városaiba

Fotó: Air Canada

Jost Lammers beszámolt a Budapest Airport forgalmának rekord növekedéséről: míg 2016-ban 11.45 millió utas fordult meg a repülőtéren, addig ez a szám 2017-ben 13.09, 2018-ban pedig 14,87 millióra ugrott, s az idei évre több mint 16 milliós forgalmat prognosztizálnak. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy folyamatosak a repteres fejlesztések, az új terminálra pedig hamarosan kiírják a pályázatot.